Как да се справим при лумбаго и ишиас?

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Това заболяване действа на нервите в най-буквалния смисъл. Болката не само се мести от гърба към хълбоците и краката, но ви пронизва при всеки опит да станете, седнете и вдигнете нещо.

Предизвиква се от прищипване на нерв в гръбначния стълб, а той, в знак на протест, изпраща електрически импулси от гърба към седалището и надолу по единия крак. Обикновено заболяването не продължава твърде дълго (около месец), но болките са толкова силни, че колко­то по-кратко време трябва да се търпят, толкова по-добре. Предлагаме ви ня­кои начини за избавление:

Масаж

Манипулациите са същите, както при артрит, но трябва да се добави и масаж на краката с размачкване на напрегнатите мускули. Преди масажа е полезна гореща вана, която ще помогне на мускулите да се отпуснат.

 

Метод на Фледенкрайс

Този метод се нарича още “Знание чрез движение”. С помощта на предлагани­те упражнения ще можете да освободите притиснатия нерв. Често болестта се предизвиква от обстоятелството, че седалищният нерв е свит, липсва му пространство. Най-добрият лек е да му се осигури повече пространство – да се разкърши кръстът и да се увеличи гъвкавостта му. Ето какво трябва да се направи за тази цел:

Упражнения за кръста с накланяне на таза
Бавно накланяйте таза назад, за да се извие леко кръстът ви, след това се обърнете в изходно положение.
Навеждайте се много бавно напред, докато кръстът ви се извие и леко се разтегне. Върнете се в изходно положение.
Изпълнявайте последователно следните движения: извивайте се от таза напред, за да се извие и леко разтегне гърбът ви, после бавно накло­нете таза напред, за да се извие гърбът ви в другата посока. Върнете се в изходно положение.
Наклонете таза към лявото коляно, при което тежестта на тялото ще падне най-вече върху предната част на лявото ви бедро. Върнете се в изходно положение. Повторете упражнението, накланяйки се към дясно­то коляно.
Повторете всяко от тези упражнения 4-8 пъти, като всеки път ще ги пра­вите с все по-малко усилия.

 

Хранителната добавка РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА.

Това е нов революционен продукт използващ мощно удвоената сила на два вида капсули произведени в Германия:

капсули α – Алфа с оригинален концентриран екстракт от зеленоуста мида са най-големият природен източник на компоненти участващи в строежа на ставите като глюкозаминогликани (GAG), колаген, хондроитини, хиалуронова киселина , минерали и специфични Омега 3 мастни киселини.
капсули Ω – Омега са с най-доброто в света омега 3 масло от сьомга, богат източника на полиненаситени мастни киселини (ЕПА, ДХА).

 

Не се колебайте – доверете се на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА! Търсете в аптеките без рецепта!