Солена палачинкова торта

2
Добави коментар
Sheitanova
Sheitanova

Има ли някои, който не обича палачинки? Може и да има, но аз не познавам!

Солената палачинкова торта, е едно от нещата, с които едва ли не съм закърмена. Майка приготвяше изключително често тази рецепта, с тази разлика, че върху всяка палачинка слагаше различни солени продукти. Например палачинка, после майонеза и краставици, после палачинка, лютеница и салам. А това, което аз правя е да смеся всички сосове и нарязаниет на дребно продукти, да ги омеся и да мажа сместа върху всяка палачинка. Можете да използвате и двата варианта.

За плънката използвайте това, което обичате и имате в хладилника. Ето няколко идеи: кашкавал, сирене, салам, краставица (може кисели краставички; според сезона), домат, царевица, грак, парченца броколи,печени чушки, сурови чушки, сварено яйце, парченца пилешко месо, магданози и други подправки, майонеза, кетчуп, чили сос (малко), сос тартар, лютеница.

Може би ще останете с впечатление, че харесвам палачинките само със солена плънка, тъй като и предния път приготвих палачинки с плънка от пиле и домати. Истината е, че обожавам и сладки палачинки.

Сега ще ви дам рецепта за самите палачинки. Ако решите все-пак да заложите на сладките, ето няколко най-разпространените идеи за плънка за палачинки:

Палачинки с мед и орехи

Палачинки с течен шоколад и банан

Палачинки със сладолед и горски плодове

По-долу можете да намерите универсална рецепта за палачинки, а с плънката да импровизирате!

Солена палачинкова торта Recipe

От sheytanova

Публикувано на : 08/23/2012

Има ли някои, който не обича палачинки? Може и да има, но аз не …

Необходими продукти
Приготвяне

За палачинките е необходимо всички продукти да се смесят до получаване на хомогенна смес. Приогтвят се възможно по-тънки палачинки, като не забравяйте да намаслите тигана.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress