Кикбокс за жени и момичета в СК Бастет

0
Добави коментар

Защо кикбокс за жени и момичета в Спортен клуб Бастет? Защото кикбоксът развива не само физиката на жената, но и нейните сила, издръжливост, гъвкавост, самочувствие. Защото тренировките по кикбокс (както и по бокс) развиват рефлексите и мускулните групи на цялото тяло.

Кикбоксът, като боен спорт, възниква в Америка като смесица между карате и бокс, а корените му водят началото си от тайландския боен спорт Муай Тай.

Трудно е да се проследят корените на повечето бойни изкуства. Това важи и за кикбокса, но все пак бихме могли да посочим приблизителен период на възникване – през 50те години един известен японски боксьор, Осаму Ногучи, се запознава с тайландското бойно изкуство Муай Тай.

В същото време Тацуо Ямада – създателят на Кемпо Карате-до, проявява интерес към Муай Тай. Той търси форма на бой, в която опонентите да могат директно да се удрят един друг в зоната, в която се прицелват. В карате опонентите нямат право да правят контакт един с друг директно.

Около 1959 Тацуо Ямада създава изкуство, което нарича карате бокс. То обаче, не става популярно. Ямада и Осаму Ногучи се срещат и започват да промотират мачове, в които Муай Тай бойци играят срещу каратисти. Всъщност Осаму Ногучи измисля термина кикбокс и след няколко мача новото бойно изкуство става доста популярно. Преди смъртта си през 1967, Осаму Ногучи създава и Асоциацията по кикбокс. Тогава кикбоксът започва да се разпространява извън Япония.

През 80те публиката губи интерес към спорта, но през 1993, когато се създава К1 и се забраняват лакти и хващане за врата, той става популярен в цял свят.

Японският кикбокс се различава малко от Муай Тай – правилата и в двете бойни изкуства са подобни. Американският кикбокс не разрешава удари с лакти и хаващане през врата. Освен това се позволяват само удари с ръцете и стъпалата и понякога с пищялите (разрешени само в определени стилове). Смята се, че американският кикбокс е по-скоро смесица между карате и бокс, отколкото производно на Муай Тай.

Научете повече за треньорите, графика на тренировките и цените в Спортен клуб по бокс и кикбокс Бастет.

Like this:

Like Loading…