Ресторанти Варна за моминско парти II

22
Добави коментар

МОМИНСКОТО ПАРТИ ПРЕДИ ВАШАТА СВАТБА БЛИЗО ДО ВАРНА

– КЪДЕ, КАК И ЗАЩО, II

Ресторанти Варна информира всички любители на регионалната кухня и поддръжаници на организация slow food: В наши дни, моминското парти много често се моделира по при мера на ергенското парти, което само по себе си представлява запомняща се веселба малко преди сватбата, организирана в чест на младоженеца от приятелите му. В този дух и мъжете, и жените желаят да отпразнуват своята последна вечер „на свобода” преди да сключат брак.

Въпреки че на практика празненството, организирано в чест на булката, датира от векове, в съвременната си форма моминското парти е повлияно преди всичко от настроенията на сексуалната революция през 1960-те. Интересно е да се спомене, че тези „еманципирани” момински прояви остават новаторски и необичайни поне до средата на 1980-те години, а първата книга за планиране на моминско събиране преди сватбата е публикувана едва през 1998 г.  Според онлайн каталог Ресторанти Сватба Варна, културното значение на признаването на моминското парти като традиционен фактор, наравно с ергенското събиране преди сватбата, до голяма степен е обвързано с понятията за равенство между половете.

За да не останат по-назад от мъжете, организаторите на съвременните момински партита се грижат да осигурят достатъчно алкохол, както и разнообразни прояви на сексуална свобода, като например мъжки стриптийз, еротични играчки и други забавления в този дух. И все пак, моминските веселби остават в рамките на добрия тон, а каквото и забавление да е планирано, организаторите внимават то да не злепостави или унижи някого от гостите.

Според онлайн справочник Ресторанти Сватба Варна, индустрията също насърчава организирането на момински партита, тъй като днешните платежоспособни млади жени са една нова и доходна пазарна ниша. В този дух много компании предлагат продукти, насочени към организаторите на точно тези женски събирания: опаковки за подаръци, тематични игри, предварително отпечатани покани, декорации, секс играчки, закачливи идеи за подаръци и какво ли още не.

Участниците в моминските събирания обикновено са жени, но гей представителите от мъжки пол също са добре дошли. Формално погледнато, моминското парти се провежда специално в чест на булката. Самата тя никога не е негов домакин, въпреки че може да участва в неговото планиране. Онлайн каталог Ресторанти Сватба Варна допълва, че в повечето случаи е задължение на домакинята да плаща за развлеченията на гостите, но понякога разноските по моминското парти се поемат от нейните приятелки.

Подготовка за предстоящата сватба може да бъде наистина стресираща. Една добра алтернатива на празнуването в нощни барове и шумни заведения е здравословното спа-преживяване. Една добре избрана серия от козметични и релаксиращи процедури ще бъде едновременно чудесен подарък за бъдещата булка и най-доброто средство за освобождаване от стреса и напрежението. Ако приятелките и шаферките се организират и подарят на булката един ден лукс и лична грижа, това със сигурност ще я накара да се почувства като принцеса. Според онлайн справочник Ресторанти Сватба Варна, спокойната обстановка на спа-заведението ще позволи на булката и приятелките й да забравят заедно хаоса на външния свят и да се насладят на един ден, изпълнен с приятна отмора и наслада.

Обичайното спа-преживяване представлява редуване на разнообразни козметични и релаксиращи процедури: масажи, маникюр, педикюр, грижа за лицето и т.н. Ако сте запознати с основните процедури в заведението или желаете да изненадате булката, попитайте за по-екзотични и по-сложни терапии. По възможност, потърсете спа-салон с плувен басейн, масажи за крака, термални душове и други специални предложения. Днес, много спа-центрове са предварително подготвени за организирани посещения и по време на групови мероприятия предлагат музика по желание, шведска маса и освежителни напитки. Онлайн справочник Ресторанти Сватба Варна напомня, че отбелязването на моминско парти с посещение на спа-център ще се превърне в запомнящ се празник, изпълнен с  безгрижие, добро настроение и женска красота!

Екипът на Ресторанти Сватба Варна пожелава на всички минали, бъдещи и предстоящи младоженци любов, късмет и разбирателство, и разбира се незабравимо моминско па