Ангел Йорданов

24
Добави коментар
mims8711
mims8711

„ – Хубава работа! Защо съм Ганьо Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева. Да ти събера аз тебе, приятелю мой, ония ми ти синковци от кол, от въже, тъй 40-50 прангаджии и да ги наредя в две-три кръчми по краищата, да им подложа по ведро на глава, па да им извикам: „Ха бакалъм! Да живее България!“ Хе-е! Тука ли си, Пенке ле!…” Излишно е да ви припомням от кое литературно произведение е този цитат. За него се сетих, като слушах последните “бисери” на премиера Борисов. Той обеща пред журналисти нов закон за отвличанията, който ще бъде от една страничка, но ще постановява много тежки санкции. Фрапиращи популизъм и неграмотност. Както се оказва премиерът не знае, че в родното законодателство има Наказателно – процесуален кодекс, който решава подобни казуси и ако са необходими по – радикални мерки, те трябва да бъдат въведени с изменение на този кодекс. Нещо повече – той няма в екипа си грамотни юристи, които да го посъветват да не говори пред цялата нация глупости на кубици! Нека да си припомним как Батман Боце се бореше с криминалните прояви в качеството му на главен секретар на МВР.

14 Юни 2004 Показно убийство пред хипермаркет в София 36-годишният Петър Илиев по прякор Кучето е близък на убития преди няколко месеца Константин Димитров Самоковеца. 36-годишен мъж бе застрелян показно на паркинга пред един от хипермаркетите в София. Убийството е станало към 16.30 часа. 36-годишният Петър Илиев по прякор Кучето е близък на убития преди няколко месеца Константин Димитров Самоковеца. Петър Илиев-Кучето е застрелян, след като е напазарувал от магазина. В този час там има предимно домакини или възрастни жени.

24 Юни 2004 39-годишен мъж бе прострелян в София Марио Марков беше уцелен в главата и прекара няколко часа в изключително тежко състояние във Военна болница, където по-късно почина. Около обяд днес в столицата беше прострелян 39-годишен мъж. Марио Марков беше уцелен в главата и прекара няколко часа в изключително тежко състояние във Военна болница, където по-късно почина. Марио Марков е прострелян пред офиса си на улица „Равнец“, в столичния квартал „Лозенец“. Бил е в автомобила си, черно „БМВ“. На мястото беше извършен оглед от оперативно-следствена група на Четвърто РПУ и криминалисти от СДВР.

26 Юни 2004 Един пострадал при престрелка в столичния квартал „Западен парк“ Посред бял ден имаше престрелка в столчиния квартал „Западен парк“. Тежко ранен е крминално проявеният Бранимир Георгиев, по прякор Бранко. Не се съобщава за други пострадали при стрелбата. Престрелката започнала към 16 часа на улица „Суходолска“, близо до квартален ресторант. Бранимир Георгиев бил прострелян в главата, най-вероятно със снайпер, и в момента е настанен в „Пирогов“. Направена му е операция, но 38-годишният мъж е в тежко състояние и с голям риск за живота.

30 Юли 2004 Шестима души бяха убити при престрелка в ресторант близо до стадион “Славия” в София Двама бяха тежко ранени след нападение в столичния ресторант „Градина – Славия“. Те са приети във Военномедицинска академия. Единият от убитите е Милчо Бонев, по-известен като Бай Миле от СИК. Той е застрелян, въпреки че е бил със седем души охрана. Повечето от тях също са мъртви.

Всичко фатално се повтаря, като във филм на ужасите. Естествено ще попитате – „ Пак ли ?”