Защо котли на пелети?

2
Добави коментар
i.armianov
i.armianov

Готови ли сте за зимата?

Есента е сезонът, през който е добре всеки да помисли как да подсигури отоплението на своя дом през студените месеци, които предстоят. Отново сме изправени пред различни варианти за това, с техните положителни и отрицателни страни. Централното отопление, токът и дизеловото гориво, както и отоплението на природен газ са с непрекъснат растеж на цените, а пренасянето и зареждането на котел с дърва или въглища изисква сериозни физически усилия.

 

Защо пелети?

Пелетите са евтин, екологично чист и възобновяем енергиен източник.

Произвеждат се от отпадъчна дървесна биомаса, чрез пресоване при високо налягане и без използването на слепващи вещества. Пелетите са формовани с различни диаметри, като най-често те са 6 или 8 мм. Това позволява изгарянето им в автоматизирани пелетни горелки с висока ефективност и незначително количество пепел.

Производители на пелети са обикновено големи дървообработващи компании, за които суровината за производство на пелети е отпадъчен продукт. Тенденцията за увеличение на броя производители в България през последните 3 години създава конкурентна среда, обуславяща подчертано низходяща тенденция на цената на пелетите, за разлика от традиционно монополизираните пазари на фосилни горива и електроенергия.

 

 

Предимства на пелетните котли „TANGRA” ?

Пелетните котли „TANGRA” са разработени специално за отопление и битово горещо водоснабдяване на еднофамилни къщи, жилища и офисни сгради. При проектирането на котлите е обърнато сериозно внимание на пълната автоматизация и почти пълната липса на обслужване от потребителя.

Предимства на котлите “TANGRA”:
–   работен капацитет от 17 до 35 kW в зависимост от индивидуалните нужди;
–   висока ефективност и работа с всякакви видове пелети: Е = 94%;
–   автоматично регулиране на котела за по-голяма ефективност, независимо от моментна коминна тяга и съпротивлението на комина
–   автоматично почистване чрез съвременна електропневматична система за постигане на висока ефективност;
–   автоматично почистване на горивната камера;
–   дигитален контролер за лесно управление на горивния процес и външни устройства;
–   възможност за управление на външни устройства като циркулационни помпи, трипътен вентил, бойлер за гореща вода, буферен съд и стаен термостат;
–   всички изводи на котела са изведени на горния капак, което спестява място и облекчава монтажа.

 
Статия за котлите на пелети в портал otoplenie.eu

Фирмена статия в ТД Инсталации

 

Файлове за сваляне 1. Статия от сп. ТД Инсталации за котли на пелетиСвали