Samsung представя първия смартфон с Windows 8

4
Добави коментар
vasmer
vasmer

Няколко дни след патентното поражение, което корейският концерн претърпя от Apple, компанията представи първия смартфон с новата операционна система Windows 8 на Microsoft.

Представеното в сряда вечерта в навечерието на голямото изложение за потребителска електроника IFA в Берлин устройство наподобява водещия и най-продаван модел Samsung Galaxy S III, който обаче бе направляван от софтуера Android на Google и за когото се смята, че ще претърпи неизбежна забрана на продажби в САЩ, пише Handelsblatt.

Така гигантът при смартфоните необичайно бързо намери изход от сложната ситуация и въпреки поражението пред американския съд представи ново устройство, за да запази позициите си на доходоносния пазар на смартфони. До този момент експертите очакваха, че първо Nokia ще представи смартфон с Windows 8. Попадналата под силен натиск финландска  компания планира събитие в началото на септември в Ню Йорк.

Samsung представи своите нововедения, сред които и второто поколение на своя т. нар. „фoблет“ Note, както и таблети със софтуера на Windows, в стила на Apple. Фокусници показвали трикове с карти, режисьорът Вим Вендерс разказал пред публиката за бъдещите си творчески планове, а малък оркестър е свирил по време на събитието, на което са присъствали повече от 1000 маниаци.

Корейците ще наситят горещата есен в ожесточена конкуренция с Apple с множество продуктови иновации при технологията на производство. Те обявиха толкова прибързано смартфона с Windows 8, че не успяха да покажат устройство.

Повечето от снимките и информацията идват от служителя на Microsoft и блогър Бен Рудолф. Устройството разполага с екран с дължина малко над пет инча, телефонът е много тънък и има две камери. Първите модели ще бъдат доставени на пазарите през четвъртото тримесечие – навреме за Коледа.

Според Рудолф телефонът на Samsung е първият от цяла поредица. Мениджърът на Microsoft го възхвалява като „впечатляващ начален залп“.