My Beauty Madness: MAC Paint Pot срещу NYX HD Eyeshadow base

2
Добави коментар

  Paint Pot на MAC е много често препоръчван като перфектна база за сенки от блогърите и youtube гурутата. Ето защо, бях особено доволна когато сестра ми си купи такъв в цвят Soft Ochre и най-любезно ми го предостави за проба 🙂
  В момента аз имам и ползвам базата на NYX и ми беше изключително интересно да направя сравнение, с оглед на голямата ценова разлика между двата продукта – $6 за NYX (не се предлага в България, но има изобилие от оферти за нея в ebay) и 35лв за Paint Pot на MAC.

Първата голяма и основна разлика е опаковката. Не мога да кажа коя е по-добра защото всяка си има плюсове и минуси. В бурканчето на МАС се налага бъркане с пръсти, което не е особено хигиенично, но пък следите лесно за количеството продукт, който ви е останал и можете да си го изразходвате лесно докрай. При NYX заради непрозрачността на опаковката никога не знаете кога ще останете неприятно изненадани с приключване на базата, а също и голяма част от продукта ще остане вътре и ще бъде изхвърлен, освен ако не разрежете пластмасата (доста трудно начинание защото е твърда и плътна) и пресипете съдържанието в нещо друго.

Вляво NYX HD Eyeshadow Base, вдясно MAC Paint Pot

Консистенцията на двата продукта е много различна. Paint Pot-а е гъст и наподобява малко вакса, а NYX е по-течна и много по-лесна за разнасяне.

Издръжливостта на сенките и с двете бази е еднаква – минимум 10-12 часа, а преливането на цветовете става лесно.

Наситеността на цветовете обаче е доста различна върху двете бази. В това отношение NYX се справя значително по-добре.

Едни и същи сенки нанесени с еднаква четка – Без база, върху базата на NYX и върху Paint Pot