Зоопортал- откъде да започнем обучението на йоркширския териер

7
Добави коментар
Ivan.Cekov
Ivan.Cekov

Категория: Други

Написана от anainsert

Когато за първи път водите йоркширския териер у дома, може би ще искате да играете с него в продължение на часове. Тази тенденция може да продължи, докато един ден не се случи инцидент с кученцето. Тогава темата ще се промени от игривост на обучение. Известен български зоопортал дава насоки откъде да започнем с възпитанието на своя любимец.

Дресирането на йоркширския териер няма да е трудно, стига да следвате определени насоки и да бъдете търпеливи с малкото кученце от самото начало. Йоркито е добре известно с това, че често проявява инат по време на обучение. Но е много умно, така че просто трябва да го спечелите, за да започне да следва командите ви. След като се сприятелите с него, то ще стане най-милото за вас животно и ще прекарате много щастливи мигове заедно.

Когато за първи път започнете да тренирате йоркширския териер, вие ще трябва да се съсредоточите и да бъдете в състояние да се справите с първоначалния провал. След това ще започнете да усещате в кои ситуации и моменти кученцето е податливо на команди. Необходимо е да проявите търпение, за да се радвате на добър резултат. Вие контролирате ситуацията, така че ще имате по-добра представа накъде да насочвате обучението. Трябва да бъдете реалисти за това колко дълго ще продължи дресировката. Това зависи от възрастта на кучето и дали то е било обучавано, преди да го вземете.

Много хора решават да се откажат по време на тренировката на йоркито, но вие трябва да се опитате да го обучите, вместо да плащате на някой друг за това. По този начин, кучето ще ви е предано и ще уважава командите ви.

Трябва да предвиждате пакостите, които йоркширският териер е в състояние да направи. За да го отучите от тях, стимулирайте го с различни вкусни лакомства. Направете си график за обучение и съвсем скоро ще постигнете добри резултати. Подтиквайте кученцето да ходи до тоалетната в определени часове на деня. Например, за да не се притеснявате от инцидент, докато отсъствате, разходете го преди да излезете. След няколко повторения то ще знае къде и кога се ходи до тоалетна и ще можете спокойно да го оставяте само в къщи за няколко часа.