Представяме ви Android-Russia

2
Добави коментар
t1sh0cfc
t1sh0cfc

Интересен случай се разиграва в Русия, където местните органи на властта са поръчали разработването на специална версия на мобилната операционна система Android. Това, с което ще е по-различна версията на Android, е ограничаването на възможностите да се събира информация. Освен това тя ще задвижва устройства, предназначени за военните и държавните служители.

Причината за тази разработка е, че устройствата с тази операционна система ще бъдат използвани основно от хора на ръководни държавни постове. С разчовъркания Android пък ще се избегне евентуалното изтичане на информация. Разработчиците настояват, че специалният Android няма равен на пазара по отношение на сигурността и стабилността.

Ще бъде интересно да видим дали случаят в Русия ще остане единичен или и други държави ще поставят началото на подобни проекти.

Снимка: Android

Теми: AndroidAndroid 4.0.Ice Cream Sandwichмобилни технологиисмартфони

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

инж. Евгени Йорданов е web manager в Webfiniti. Изпълнява ключови проекти за едни от най-големите специалисти на световно ниво в SEO областта – SEOmoz (US), Distilled (UK) и др.
Той е SEO автор за най-голямото браншово списание в България – Списание .Net
Евгени е създател на най-големия бързоразвиващ се реурс за SEO към момента в България – SEOптимизация, както е и създател и администратор на най-популярната Facebook група сред колегите от бранша – „Маркетинг и Уебмастърство“.