За по-бърз растеж на косата

1
Добави коментар
Neznam.bg
Neznam.bg

За по-бърз растеж на косата

По принцип косата расте по 1,5 см на месец, но може да се влияе от различни фактори – диета, стрес, гени. По-надолу ще видиш някои съвети за това какво да направиш, ако искаш косата ти да порасне по-бързо.

 

Билки. Билките стимулират растежа на косата. Такива са лайката, коча билка, корен от репей. Свари билките с вода, охлади ги и ги излей на косата си. Остави разтвора за 15-20 минути и после изплакни.

Витамините и хранителните вещества също стимулират растежа на косата. Увери се, че приемаш достатъчно витамин С (има го в плодовете и зеленчуците, най-вече в цитрусовите плодове. броколи и зелени чушки), Б комплекс и протеин (има го в месото, рибата, черния дроб, сиренето, млякото и яйцтаа.)

Редовно подстригване. Всъщност самото подстригване няма да ти помогне, но за сметка на нова скъсяването ще предотврати заплитането на краищата и косата ти ще бъде по-здрава, а това вече ще помогне за по-бързия растеж. Освен това редовното подстригване ще предотврати заплитането и накъсването. Трябва да се подстригваш на всеки 6-8 седмици, за да запазваш краищата чисти, но и да растат.

Сресване. Прекомерното сресване на косата ще увреди кутикулите. Но трябва да сресваш косата и скалпа си, за да разнесеш из цялата коса естественото омазняване от скалпа към краищата на косата. Сресването на скалпа ще стимулира кръвния поток, а това ще рефлектира на растежа на косата.

Масаж на скалпа. Това е изключително полезно за растежа. Когато си под душа, сложи балсам и масажирай внимателно за 3-5 минути с кръгови движения.

Упражнения. Упражненията са полезни за цялото ти тяло, ускоряват метаболизма и кръвния поток, а това ще се отрази на растежа на косата ти.