Ангел Йорданов

1
Добави коментар
mims8711
mims8711

Убиецът на ямболските борци умря, когато си издейства среща с журналисти в затвора

28.07.1996

Ямболските борци Тодор Боев–Картофа и Стойко Шаламанов–Богата бяха застреляни демонстративно пред близо 200 очевидци в ямболската дискотека “Диана” в нощта на 27 срещу 28 август 1994 г.

Екзекуторът им Борислав Славчев бе заловен, но умря на 27 юли 1996 г. в Старозагорския затвор. Ток ударил двойния убиец в килията, когато се опитвал да свали крушка, е официалното съобщение за кончината му. Електроударът повалил 32-годишния пандизчия малко след като си издействал разрешение за среща с журналисти от столичен седмичник на 31 юли в присъствието на адвокат. Внезапната смърт на Борислав не е обикновен нещастен случай, убедена е майката на затворника и мнението є споделят мнозина. Славчев е поредният мъртвец, последвал в небитието пребития сливенски милионер Деян Добрев, коментират в юридически и борчески среди.

Картофа и Богата са набедени посмъртно за убийци на шефа на “Аргентум холдинг”, чийто труп е открит обезобразен от бой на 25 април 1994 г. край пътя за село Бероново.

Петко Стоянов–Каратиста, Петър Станчев, Николай Джеджев и Николай Николов–Мазния са арестувани по обвинение в убийството на Добрев. На 15 септември 1994 г. Каратиста е пуснат на свобода срещу парична гаранция. След няколко дни под открито небе той е застрелян хладнокръвно в Ямбол от бодигарда Христин Хаджиколев – главния свидетел по случая “Добрев”. След кръвопролитието Хаджиколев се предава доброволно и прави пълни самопризнания. “Застрелях Каратиста, защото той ме притискаше да оттегля показанията си срещу неговите хора и да натопя Картофа и Богата, че те са очистили милионера” – заявява пред следствието бодигардът убиец.

За умъртвяването на Каратиста Хаджиколев получава необичайно мека присъда – 3 години условно, и отървава решетките. Извън килията главният прокурорски свидетел, без да губи време, гръмва още един човек – майстора на спорта по акробатика Георги Костов. В деня на разстрела на Акробата – 25 декември 1994 г., стрелецът изчезва в неизвестна посока. И до днес остават безрезултатни усилията да бъде издирен чрез Интерпол.

Така с един труп, с един допълнителен мъртвец и с един безследно изчезнал потъва в земята и отговорът на въпроса: Истина ли е, че Тодор Боев и Стойко Шаламанов са ликвидирали Деян Добрев?

Криминалисти отговарят с мъглявото “Не е изключено” на това питане, съдбоносно за близките на редица покойници от “борческия” елит.

Свидетел по „Килърите“: Пред мен поръчаха убийството на Бойко Борисов!
08.08.2012
Според показанията на Калоян Йорданов, тайната среща със Сретен Йосич била проведена в Белград. Освен ликвидирането на Борисов, представляващият българската страна Янко Попов се е договарял с комшиите да светят маслото и на най – близкия до Христо Ковачки човек – Борислав Георгиев.Йорданов е категоричен, че подсъдимият по скандалното дело Янко Попов – Туцо, е бил човекът на Йосич в България. Той отхвърли тезата, че началник на отряда за убийства е бил Пешо Сумиста, каквото е мнението на наблюдаващия прокурор. Тези факти се подкрепят и от брата на Калоян – Сашо Йорданов, който наскоро заяви, че лично се е срещал със Сретен в сръбската столица, а срещата е била уредена именно от Туцо.Обвиняемите Пешо Сумиста, Туцо и Васко Кеца контрираха като заявиха, че те също имат своите доказателства за срещи на Бойко Борисов и Сретен Йосич в Боровец. Именно заради тези твърдения и породените от тях спекулации, юристът Беров поиска шефът на сръбската мафия да бъде разпитан като основен свидетел по делото.От законова гледна точка няма пречки това да бъде сторено, въпреки че и самият Йосич в момента е заточеник в сръбски затвор. Разпитът може да бъде осъществен чрез ефирна видеовръзка.

Денис Ершов е задържан в Бургас
13.08.2012

Денис Ершов е бил задържан на бургаското летище „Сарафово“ днес на слизане от полет от Русия, съобщи capital.bg.

Информацията бе потвърдена и от пресцентъра на МВР, откъдето казаха, че той е бил отведен в бургаското следствие.

„Денис Ершов е в бургаското следствие“, заяви говорителят на МВР Ваня Вълкова в понеделник вечерта. За причините тя насочи към бургаското следствие, но там никой не отговаряше на телефона.

Цветан Димитров, който е бивш мениджър в „Петрол“ АД и приближен на Ершов, първоначално заяви, че информацията не е вярна и в момента се намира с г-н Ершов в София. След потвърждението от МВР Димитров каза, че Ершов наистина е повикан и ще пътува утре до Бургас.

Според сайта „Блиц“ по-малко от час след задържането му Ершов е бил освободен, като му е била връчена призовка. По непотвърдена информация Ершов ще трябва да отговаря за източването на 1.2 милиона лева от „Петрол Холдинг“.

Пред електронното издание на „24 часа“ самият Ершов заявява: „Това са пълни глупости! В офиса съм си!“.

Ершов е главно действащо лице в продължаващата вече близо две години война за собствеността в дистрибутора на горива „Петрол“ АД. През юни бившият президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов обяви, че регистрираната в Швейцария Credit Mediterranee е изкупила дела на Ершов (47.5%) и на Александър Мелник (5%) и е започнала преговори с Митко Събев. По думите на Илюмжинов той вече се е договорил със Събев да подпишат споразумения по 17 иска, подадени между Ершов и него, и сега се обсъжда излизането на Събев от бизнеса.

В статия в броя от понеделник на московския в.“Ведомости“ е цитиран Денис Ершов да обяснява, че „Сделката фактически е приключена, но консултациите продължават и досега. След корпоративната война (със Събев – бел. ред.) останаха много спорни ситуации, които ще трябва да ги разрешава Илюмжинов.“

„Кошарите“ на Коко Динев е подарък от Жоро Илиев
17.08.2012

Първият чалга ресторант у нас – „Кошарите“, който в момента е собственост на Коко Динев, някога е бил собственост не на кого да е, а на самия бос на ВИС 2 Жоро Илиев. Впоследствие обаче той е дарен на Коко Динев.

Взривеният ресторант „Кошарите“ на Коко Динев бил сватбен подарък от вече мъртвия шеф на ВИС 2 Георги Илиев, разкри „Всеки ден“. Заведението било собственост на фирма от орбитата на Главния. Той го поднесъл като дар за сватбата на приятеля си Коко Динев с чалга певицата Анелия. Жоро Илиев и съпругата му Мая бяха кумове на Коко и Анелия. Като по зла прокоба, Динев се раздели с нея малко след разстрела на Главния.

Константин Динев е свързан с групировката ВИС от началото на 90-те, пише таблоида, цитира slava.bg. Той е в най-близкото обкръжение първо на Васил, а после на Георги Илиев. През 2001 г., когато получил ресторанта, той бил едва 130 кв. метра. Динев обаче започнал да го разширява незаконно и постоянно имал проблеми с общината и Дирекцията за контрол по строителството.

Най-богатият българин Васил Божков се изнася в Монако
08.09. 2012

Един от най-богатите българи – Васил Божков-Черепа, е изнесъл почти целия си бизнес в чужбина – разкрива „България днес”. От половин година бизнесменът живее в Монако, където си е купил огромно имение.

Божков ще печели от търговия с картини

Собственикът на митичния „Нове холдинг” е платил близо 15 милиона евро за къща на три етажа с разгърната площ 2000 квадратни метра, голяма градина с басейн и два тенис корта плюс специална изба с бутикови марки вина.

Във владение на Божков е и плащадка за кацане на три хеликоптера. Богаташът е прехвърлил в банки в Швейцария, Монако и Люксембург над 90 процента от авоарите си. Той е стопирал и бизнеса си в България на всички нива с изключение на строителните фирми, които все още имат задължения към различни национални програми. Според близки на милионера Божков се е преместил изцяло в Монако и се връща в България много рядко. В чужбина бизнесът на Черепа е претърпял коренна промяна. Богаташът е закупил две художествени галерии и е започнал да търгува усилено с произведения на изкуството – отбелязва таблоидът.

Известно е, че Васил Божков е ревностен колекционер на стойностни картини и антики от години. Наговата колекция е една от най-сериозните в България .