7 забележителности във Филипините, които трябва да посетите – тема за Филипини – Idi.bg

70
Добави коментар
tao
tao

 

Филипините се състоят от повече от 7 000 острова и са както типична за югоизточна Азия страна, така и доста различна. Регионът е бил управляван от французи, англичани, испанци, след това дошли и американците, и всички тези нации оставят своя отпечатък върху Филипините. Така страната се превръща в очарователен хибрид между колониалния католицизъм и всичко модерно. Ето и 7 от многото красиви места, които да посетите тук:

 

 

 

 

1. Виган (Vigan)

 

 

Създаден през XVI век, Виган е добре запазен пример за испански колониален град, който би бил съвсем на място и някъде в Андалусия. Градът оцелява непокътнат през Втората световна война и днес е един от обектите със значение за световното наследство, включен в списъка на ЮНЕСКО. Виган е едно от онези места във Филипините, които не приличат на никое друго. Спокойната атмосфера по павираните улички не е присъща на останалите филипински градове. Разгледайте широките площади, уличния пазар и скритата градина. Не забравяйте да посетите и Vigan Empadaan (продавачите на емпанадас на един от площадите), както и да избягате от града към плажа Mindoro.

 

 

2. Национален парк Риф Тубатаха (Tubbataha Reefs Natural Park)

 

 

Тъй като Филипините са островна нация, вероятно не е никаква изненада, че едни от най-прекрасните места за посещение са на брега или във водата. Рифът Тубатаха се намира в средата на морето Сулу, на около 160 км от най-близкото пристанище (Пуерто принцеса , о-в Палаван) и е едно от най-добрите места за гмуркане във Филипините. Тубатаха се състои от два атола и е доста голям риф – с площ около 130 000 хектара. Подводният свят е много богат, което се дължи на няколко фактора. Голямата отдалеченост от брега и краткият сезон за посещение (от средата на март до средата на юни), позволяват на кораловата колония да се възстановява и да остане девствена

 

3. Боракай (Boracay)

 

 

Прекрасният Боракай – плажът, който никога не спи. Във Филипините има безброй плажове, но Боракай е считан за най-добрия. Въпреки че тук активно се изгражда туристическа инфраструктура, Боракай е успял да се запази чист и красив със своите кашмирени пясъци и кристални води. Дали ще се излегнете на пясъка, ще се повозите на бананова лодка или ще танцувате цяла нощ на някое плажно парти, Боракай е чудесно място за всяко едно от тези неща.

 

 

4. Бохол (Bohol)

 

 

Провинция Бохол е едно най-хубавите места за посещение във Филипините. Една от най-известните атракции тук са Шоколадовите хълмове. Други известни забележителности са някои от най-добрите места за гмуркане в света и плажовете на остров Пангало, както и столицата на провинцията – Тагбиларан, на река Лубок. Можете да се повозите на круизно корабче, докато се наслаждавате на традиционна вечеря и да се опитате да видите един специален вид лемур, който е най-малкият бозайник на света и живее само по тези земи.

 

 

 

 

 

5. Камигуин (Camiguin)

 

 

Плодовете играят важна роля във филипинското меню (включително и миризливият дуриан) и едно от най-добрите места, където можете да опитате от всичко е остров Камигуин. Местният деликатес е ланзоне – плод, който прилича на личи. Всяка година тук се провежда фестивалът на ланзоне и можете да си хапнете безплатно от него. Но посещението на Камигуин не си заслужава само заради местната кухня. Благодарение на големия брой вулкани, островът е познат и като „огнения остров“. Тук се намира и един от най-посещаваните плажове във Филипините. Белият остров е малка пясъчна ивица в бял цвят, която се появява само денем – през нощта е скрита под вода заради прилива.

 

 

 

6. Национален парк Пуерто Принцеса (Puerto Princesa Sunterranean River)

 

 

Паркът е едно от местата във Филипините, които са обявени за световно наследство от ЮНЕСКО. Палаван е един от последните неизучени острови в Тихия океан. Дори изследователят Жак Ив Кусто признава, че никъде по света не е видял други такива невероятни морски пейзажи, каквито има на Палаван. Най-голямата атракция тук е подземната река, която е считана за най-дългата подземна река в света. Дължината й е 8.2 км, а течението й минава под красивата варовикова планина Св.Пол. Планината е кръстена така, защото формата й напомня купола на катедралата Св.Пол в Италия. Можете да се повозите на лодка, за да разгледате подземната река, а се оглеждайте и за маймуните и вараните, които живеят тук.

 

7. Оризовите тераси в Банауе (Banaue)

 

 

Въпреки че не са нещо необичайно за Азия, оризовите тераси в Банауе са една от най-красивите гледки във Филипините. Те са на възраст 2000 години и следват контурите на планините, използвайки естествени водни източници за напояване. Най-забележителните са – Голямата оризова тераса (заради размерите си), терасите Батад (където можете да плувате във водопадите Тапиа) и терасите Майойао, които са прекрасно запазени заради своята недостъпност.

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3425 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност