Виртуозен фламенко спектакъл с Антонио Ередиа идва в България

3
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

Антонио Ередиа – роден е в Сакрамонте, Гранада в южна Испания. Гранада е градът на най-много музиканти, певци, танцьори, и поети в Испания. От 48 години тук се провежда Международния фестивал на музиката и танците, който всеки сезон предлага богата програма от концерти и спектакли, които се представят на открито в най-красивите кътчета на града. Защо в Гранада? Защото в този град през вековете са се установили повечето цигански фламенко семейства, които наистина знаят как да се забаляват. Романтика, гледане на ръка, пищно фламенко, пещерни барове, малки или по-големи групи по улиците, които игрят заедно в импровизирани сцени. В такава среда и атмосфера израства Антонио Ередиa. На 9 години вече е ученик при най-добрите майстори на китарата, а на 14 години дебютира на професионалната сцена.

Свири на места като Корал де Принсипе, Рейна Мора, канен е за участие в престижни фестивали, акомпанира на легендарните звезди Фарукито, Манолете, Марио Майя, Чоколате, Макианита и т.н.

На 25 години Антонио Ередиa е едно от най-известните имена в Испания. Има концерти по целия свят – Америка, Япония, Украйна, Германия, Франция и много други. В Гранада е винаги част от фестивалите и концертите в двореца “ Аламбра „, „Палатът на конгресие“, Театър Изабел Католика“ и „Театър Мануел Де Фаиа“. В Мадрид и Барселона е чест гост в най-добрите Фламенко концертни зали като Театър Аполо и Каса Патас. Свирил е за световноизвестните звезди Антонио Бандерас и Анди Гарсия.

Виртуозният китарист е свирил лично на кралските семейства на Испания, Англия, Монако, Мароко и други.

Антонио Ередиа свири на специална китара, от най-високо качество, изработена от най-добрите майстори – ръчна изработка.

Благодарение на POWER MUSIC испанската фламенко звезда Антонио Ередиа ще изнесе спектакъл пред българската публика. Разбирайки за концертите на Антонио Ередиа в България, големият фламенко танцьор Jose Cortes завръщайки се от САЩ заяви, че с най-голямо удоволствие ще танцува пред българската публика присъединявайки се към концертите на Антонио Ередиа в София и Пловдив.

Предстоят два концерта – едни спиращи дъха фламенко спектакли, един триумф на страстта, танца и огнената китара на виртуозния китарист – Антонио Ередиа. Ела и се наслади на таланта му на 20.09.2012 г. в НДК, гр.София и на 23.09.2012 г. в Античен театър, гр. Пловдив. Билети можете да закупите в мрежата на eventim, касите на НДК и пред Община Пловдив. Повече информация можете да получите от www.powermusic.bg – организатор на събитието.

 

Източник: Power Music Entertainment