Вярно куче лежи на гроба на стопанинa си 6 години след смъртта му

1
Добави коментар
Desislava.Staneva
Desislava.Staneva

Отдадеността на кучето датира от началото на 2005 година

Етикети
приятел, любов, немска овчарка

Капитан е куче, останало вярно на своя отдавна починал собственик.

Косматият приятел продължава да лежи на гроба на своя другар в продължение на 6 дълги години, доказвайки, че животинската любов и лоялност не познават граници, пише inews.bg.

Независимо, че Капитан има семейство, при което може да се завърне, той упорито отказва да го стори, оставайки верен на своя господар. Отдадеността на кучето датира от началото на 2005 година. Мястото е Вила Карлос в Аржентина.

Половинката на починалия стопанин Мигел Гузман споделя пред La Voz, че Капитан изчезнал от техния дом, кратко време след кончината на нейния съпруг. След щателно търсене заедно с нейния син Деймиън, те не успели да открият кучето.

Вероника разказва, че тогава си помислили, че домашният им любимец е блъснат фатално от автомобил или че е прибран от друго семейство. Когато обаче посетили гроба на починалия ѝ съпруг, открили Капитан да лежи върху мястото, на което са погребани тленните останки на покойника.

Вдовицата все още не е разбрала как точно кучето е успяло да открие точния гроб, върху който да легне.

Независимо, че Вероника и Деймиън нееднократно опитали да отведат Капитан към техния дом, кучето отказвало да напусне своя починал стопанин.

Понякога Капитан следвал за известно време Вероника по пътя към дома, но кратко време след това се завръщал към гроба на Мигел.

Автор:

Борислава Замфирова

Разпечатай
Изпрати