Странните, красиви плажове по света – тема за Светът – Idi.bg

65
Добави коментар
tao
tao

Когато си мислим за плаж, във въображението ни нахлуват златни пясъци, уединени заливчета или пък скали. Може би дори имате изграден детайлен образ за идеалния плаж, но замисляли ли сте се за един друг тип плажове? Някои от най-уникалните плажове на света имат зелен пясък, розови скали и дори железни статуи! Макар и нетипични, те са изключителни. Ето и няколко от странните, красиви плажове по света:

 

1. Плаж Crosby, Англия

 

 

В Мърсисайд има един плаж, на който ако стъпите, със сигурност ще Ви бъде простено ако си мислите, че не сте сами. Тук ще бъдете обградени от над 100 човешки фигури. Когато погледнете отблизо, ще забележите, че са изработени от чугун. Всъщност, това е изложба, творение на скулптора Антъни Громли. Ще видите дори и негова статуя сред човешката „гора“ на плажа. Когато настъпи приливът, статуите се скриват под водата и чакат оттеглянето й, за да изплуват отново.

 

 

2. Hot Water Beach, Нова Зеландия

 

 

Нова Зеландия е известна със своите обширни геотермални региони, някои от които са идеални местенца за естествено джакузи. На полуостров Коромандел има страхотни плажове, но сред най-необичайните се нарежда Hot Water Beach. Ще го откриете недалеч от Whitianga. Това е идеалното място за гореща „вана“ във водите на термалните извори. Когато има отлив можете дори да се уредите с пясъчно джакузи само за Вас!

 

3. Плаж Green Papakolea, Хавай

 

 

Зелените плажове на земята са само два и Green Papakolea е единият от тях. Плажът изглежда така, сякаш има тревисти дюни вместо обичайния пясък с мидички и камъчета. Всъщност, това е един прекрасен природен феномен, причинен от наслагванията на кристала оливин, който е разхвърлян навсякъде по брега и създава илюзията за тревна растителност.

4. Плаж Махи, Карибите

 

Това, което трябва да се нарича плаж Runway, е познато като плаж Maho в St.Maarten. Докато самолетите се приземяват на международното летище Princess Juliana, плажуващите буквално усещат вятъра в косите си, тъй като машините прелитат наистина много ниско над плажа – само на метри от плажните чадъри. За да се добави към странността на този плаж, барът излъчва предаванията между трафик контрола и пилотите.

5. Плажът на кравите, Индия

 

 

Кравите са считани за свещени животни на много места по света, но в Гоа те дори си имат собствен плаж. Пясъците на плажа се делят между туристите и стада крави – със сигурност един от най-странните плажове. Това е една сюреалистична обстановка, но пък изглежда всичко си тече гладко.

 

 

6. Плаж Barking Beach, Хавай

 

 

На Хавай има достатъчно странни плажове, но в сърцето на парк Polihale State Park ще откриете древни хавайски храмове, забранения остров Нихау, няколко погребални места и известният „лаещ“ плаж (Barking Sand Beach). Песъчинките са изследвани от учените, които установяват, че са кухи. Когато ходите по пясъка, той издава звук, който звучи точно като кучешки лай. Странно, нали?

7. Pfeiffer Beach, Калифорния

 

 

Цветните пясъци винаги са предпоставка за странността на даден плаж, но обикновено цветовете са в тесен спектър. На плаж Pfeiffer обаче, няма да намерите жълт, бял или черен пясък, защото той е …лилав! В Биг Сур, Калифорния, пясъкът е оцветен в лилаво заради високите стойности на манганов алмандин (познат и като гранат). Ако успеете да си представите, помислете за невероятните залези, когато синият океан посреща лилавите пясъци.

 

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3096 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност