Антонио Ередиа свири и в Пловдив

29
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

петък, 14 сеп 2012 г. 13:35 ч.

Любимият китарист на холивудската звезда Антонио Бандерас ще направи два концерта у нас. Първият ще разгорещи страстите в НДК на 20 септември, който ще е под патронажа на кметицата Йорданка Фандъкова и на испанския посланик Хосе Луис Тапиа. Три дни по-късно фламенко шоуто ще зарадва и пловдивчани.

Античният театър в Пловдив също ще стане арена на горещи фламенко ритми под ръководството на виртуозния китарист Антонио Ередиа. Шоуто ще зарадва почитателите на испанската музика на 23 септември.

Това ще е второто гостуване на музиканта там. Първото бе през 2008 г., когато театърът бе препълнен с 4000 зрители. Изпълненията на уникалната ръчно изработена китара вдигна всички на крака.

Антонио Ередия е роден в Сакрамонте, Гранада в Испания. Той израства във фамилия,  известна със своята музикална традиция. Своята любов към китарата открива, когато е едва 9-годишен. Така започва да се учи от най-добрите китаристи.

Професионалният му дебют е, когато е на 14 години. Не след дълго получава оферти да работи в места като Корал де Принсипе, Реина Мора и много други фестивали, където акомпанира на звезди като Хуан Андрес Маиа, и Хоакин Фахардо. На 25 години вече е изградено име и свири с легендите Фарукито, Maнолете, Maрио Mаиа, Капуио Де Херес, Чоколате, Маканита. Правил е концерти по целия свят, включително Финландия, Украйна, Франция, Германия, Мароко, Япония, Съединените Щати.