Как ще изглежда България след 100 години

20
Добави коментар
Jordan_84
Jordan_84

Изображение: http://www.dailymail.co.uk

 

И без да си Хърбърт Уелс може да си измайсториш въображаема машина на времето и да си представиш как ще изглежда България след 100 години. Ето го нашето футуристично описание на родината ни през 2112 г.

2112 година.

Единственото, което напомня за отминалия век е 45-метровата статуя на Бойко Борисов – коронясан за император през 2013 г. Статуята е издигната в чест на 45-та годишнина от управлението на ГЕРБ – партията, която завършила метрото два дни преди да открият телепортацията.  Следите на времето почти са заличили имената на благодарните граждани, издигнали паметника – Цв. Цв., Сим. Дян. , Веж. Раш., Ян. Ян., Рос. Плев.

Въпреки наглед спокойната обстановка, сред населението бушува сериозно социално недоволство. Ромското мнозинство в страната недоволства от това, че българското малцинство не плаща никакви сметки, данъци и осигуровки и че живее на гърба на ромите.

Президент на България е Замфир Асанов със седалище в новата столица Полски Тръмбеш. Столицата е преместена там в чест на наследника на митичния Орфей – Веселин Маринов. Избран най-вече с купените на изгладнелите българи гласове, той се шири в картонен дворец с огромен сателит на покрива. Там той се подготвя за срещата си с немския канцлер Али Раза. Двамата държавници трябва да обсъдят наболелите  в ЕС въпроси: първият е да се отпусне ли на гърците, които гарантират, че от другата седмица почват реформи, нов спасителен пакет в размер на 100 млрд. евро и с това общите им задължения да се закръглят на 10 децилиона. А вторият проблем, който ще коментират, е какво да правят с нежеланите французи в Алжирия (бивша Франция).

Именно с Гърция е свързан един от проблемите на България. Всеки ден към страната прииждат десетки хиляди гърци да търсят препитание в нашите ниви. Всяка къща се почиства от гръцка прислужница. Имигрантският приток е засилен и от хиляди шведи, които напускат разорената от разхищителната си социална политика родина,  и напират за някой лев да берат боровинки у нас.

И през 22 век България е в много добри отношения със съседите си, и по-конкретно с Великите Македонски Щати. Скопие вече e  столица на някогашните САЩ, след като македонски историци открили допълнение към Декларацията за независимостта от 1776 г , където Джордж Вашингтон бил добавил: „Живела Република Македония от двете страни на Атлантикот!“

Виж още: „Наръчникът за извинения на Бойко“

 

Други публикации: Share and Enjoy
Коментари