Защо те боли пенисът? | Teenproblem.net

9
Добави коментар
DarkPetrow
DarkPetrow

Момчета, случвало ли ви се е да ви боли пениса? Не се притеснявайте излишно, защото това често се случва при младите момчета и в повечето пъти не е нещо сериозно. Но ако забележите и други симптоми или болката се появява прекалено често и е нетърпима, посетете уролог.

 

Доста често след бурен секс се случва да се появи болка в мъжкия полов орган. Ако досега не сте правили секс или нямате богат сексуален опит, напълно нормално е след първите няколко пъти да забележите възпаление на кожата. Не се притеснявайте, това се е получило заради триенето по време на секс.

 

Освен продължителният и бурен секс, мастурбацията също може да доведе до болки в пениса. Шансът да усетите дискомфорт по време или след орален секс е най-малък. Възможно е да получите раничка, ако зъбите на момичето задерат половия ви орган.

 

Когато получите възпаление заради сексуалния живот, който водите, е възможно да бъде засегнат и препуциума. Ако обаче сте обрязани, болката ще се появи по самия ствол.

 

Момчетата, които имат светла кожа, обикновено получават червеникаво възпаление, което прилича на зачервяване. При тъмнокожите младежи възпалението се изразява в потъмняване на засегнатия участък.

 

Ако имате болки в пениса заради продължителен или бурен секс, единственият начин да ви мине е като си даде няколко дни почивка и си имате едно на ум занапред.

 

Възможно е да забележите кървене около главичката на пениса заради разкъсване на кожичката. В такъв случай вземете парче памук и натиснете леко, докато кръвта спре. След това намажете с малко вазелин, за да успокоите мястото. Не бива да правите секс минимум една седмица.

 

 

Ако не ви мине до една седмица, отидете на уролог. В някои случаи кожата не може да зарасне без хирургическа намеса.

 

Понякога имате чувството, че пенисът ви постоянно ви сърби? Причината за това е гъбична инфекция, която може да се появи поради най-различни причини. Ако имате постоянна интимна партньорка, напълно възможно е и момичето да е заразено.

 

Посетете уролога си и му поискате лечение, както за вас, така и за вашата половинка. Много е важно гъбичната инфекция да се лекува и при двамата партньори, за да не се получи кръговрат и постоянно да си я предавате.

 

Когато едно момче е болно от херпес или сифилис, на пениса му се появяват язви, които приличат на големи дупки. Ако смятате, че имате такова нещо по кожата си, отидете възможно най-бързо на специалист, като междувременно трябва да спрете да правите секс.

 

Лошата интимна хигиена също води до развитие на инфекции. Когато не се почиства хубаво мястото под препуциема, то може да се възпали и зачерви. Не бива да допускате да се натрупва „смегма“, защото прекомерното количество води до размножаване на микроби.

 

Ако усетите раздразнение в областта на главичката, възможно е да имате баланит. Това е възпаление на пениса, което може да се появи по различни причини – фимоза /стеснение и срастване на кожичката/, липсата на хигиена и инфектиране на гениталната област с гъбична инфекция.

 

Отиде на уролог и се постарайте да спазвате по-добра интимна хигиена.

 

Възпалението на кожата може да се появи поради псориазис или екзема. Нужно ви е мнението на специалист, за да разберете какво ви има.

 

Когато човек забележи някакви здравословни проблеми, той се притеснява, че може да е най-лошото – рак. Хубаво е човек да знае, че ракът НЕ боли. А и тумор не пениса се появява изключително рядко и то при възрастни мъже, които цял живота са имали ниска интимна хигиена.

 

В повечето случаи болките в пениса са нещо напълно нормално. Бъдете предпазливи, не прекалявайте със секса и когато момичето не е достатъчно овлажнено, по-добре отложете за друг път, защото рискувате да протриете кожата си. Ако смятате, че ви боли от доста време или зачервяването няма скоро да изчезне, посетете специалист, който ще ви помогне да се излекувате максимално бързо.

 

Не забравяйте да правите безопасен секс!