Операцията на Росица Пейчева премина успешно

3
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Дълго планираната операция в Германия на певицата Росица Пейчева премина успешно.

Харесай страницата ни във Facebook

За събирането на средства за интервенцията и лечението й бе организирана специална благотворителна кампания, в която се включиха много колеги, близки, приятели и почитатели на певицата.

В момента Роси се чувства добре и благодари на всички, които бяха до нея в изминалите няколко месеца. Сложната операция бе извършена от екипа на проф. д-р Захер в частната клиника „Helios“ в Берлин.

Престоят на певицата в клиниката ще продължи 28 дни. Последващото лечение и възстановяване на Роси ще се проведе под ръководството на проф. д-р Берлинер.

Росица Пейчева страда от вродена дисплазия на тазобедрената става. Преди две години заболяването се обостря и оттогава състоянието й прогресивно се влошава. Това затрудни нормалния начин на живот на Росица, която се движи все по-трудно.

Многобройните консултации с различни лекари са категорични, че операцията е неизбежна и неотложна. Избрана е подходяща клиника и операцията е насрочена за 14 септември в Германия. Едва 1080 лева се покриват от здравната каса, като за събирането на останалите средства Росица разчита на помощта на дарители.

Подготовката за кампанията започва през месец юли. Разкрита е набирателна сметка в ОББ , а по-късно и дарителски SMS-и. Най-големи дарители са Николай Иванчев, Васко Арнаудов и община Пловдив. Нейната ученичка Кристина Арабаджиев дарява част от наградата си, която спечели като победител в шоуто “България търси талант”, за оздравяването на своята учителка.

Благодарение на д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград, става възможно провеждането на благотворителен концерт „Росица Пейчева и приятели“. В концерта се включват повечето нейни колеги от „Пайнер“: Ани Хоанг, Борис Дали, Галена, Глория, Димана, Емилия, Здравко Мандаджиев, Ивана, Иван Дяков, Илиян, Константин, Мария и Магдалена Филатови, Милко Калайджиев, Николай Славеев, оркестър „Канарите“, оркестър „Пловдив“, Пепи Христозова, Преслава, Поли Паскова, Роксана, сестри Диневи, Славка Калчева, Сиана, Татяна, Тони Дачева, Цветелина Янева, Юнона, Янко Неделчев. В спектакъла вземат участие гайдарят Петър Янев и оркестър „Щуро маке“.

В резултат на цялата кампания изцяло е събрана сумата за операцията, но не и за последващото лечение. Росица Пейчева решава да направи операцията по план и да продължи само с част от възстановяването. В този момент дарителят Николай Иванчев, узнавайки от медиите за ситуацията, с помощта на свои приятели, внася недостигащата сума. Буквално часове преди да излети певицата научава, че разполага с всички средства, необходими за лечението й.

Човекът, помогнал на Росица Пейчева в ключовия момент е финансов консултант. Той харесва народната музика и песните на Росица Пейчева, която познава само от екрана на телевизия „Планета“. Дарителят смята, че българинът е склонен да помага, дори днес. Според него много хора у нас биха помагали, стига да се обясни ясно и точно каква е целта, да се намери мотивация.

Коментари

коментар(а)