Агенция БГНЕС – Антонио Ередиа: Фламенкото е вибрацията на живота

33
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

2012-09-19 13:17:01
Музика

Антонио Ередиа: Фламенкото е вибрацията на живота

„Фламенкото ми даде онова чувство, което вибрира вътре в мен, благодарение, на което се чувствам жив“, каза световноизвестният фламенко китарист Антонио Ередиа в интервю за БГНЕС.
„Първият път, когато бях в България, имах страх от реакцията на публиката. Но вече сме много по-свободни, защото видяхме, че българите са вътре в емоцията. Първият концерт в България беше много добра вибрация за мен“, сподели музикантът, който пристигна в България вчера за концертите си в София и Пловдив.
За българската култура и народен танц, Антонио признава, че не е много запознат, но е чувал за неповторимите ритми на родния фолклор. „Знам за невероятните български песни и ритми, които са неповторими и няма такива никъде друга по света. Един мой приятел от Испания направи концерт, в който смесва българската музика с фламенкото. И се е получило нещо прекрасно“, сподели той.
Според него, за да усетиш фламенкото на първо място трябва да имаш музикален слух и второ да умееш да изразяваш себе си, емоциите и чувствата си.
Идолът на Антонио от малък е виртуозът Пако де Лусия. „Спомням си, че отидох на един концерт още преди да започна своята кариера на 15 години. Когато той приключи, аз го чаках на вратата. И му казах: Пако, аз съм израснал с твоята музика. Тогава той ме покани да хапнем заедно, имам снимки с него. Беше невероятно. Това, че се срещнахме ми даде голяма сила в кариерата. Много се зарадвах да бъда с него, защото всъщност той беше един смирен човек, с когото се наслаждавахме да бъдем заедно“, разказа китаристът.
Антонио Ередиа свири фламенко музика от 14-годишен. Той е един от най-големите звезди, свирил пред Антонио Анди Гарсия, както и лично на кралските семейства на Испания, Великобритания, Монако, Мароко. Сега е тук, за да стопли сърцата на българската публика, за която е сигурен, че ще успее да усети емоцията и страстта, които крие фламенкото.
„Фламенкото ми даде онова чувство, което вибрира вътре в мен. Ако се чувствам зле, ако ме боли главата, започвам да свиря. Ако има два дни, в които не мога да свиря, започва да ме боли цялото тяло. Това е нужда сякаш да пиеш вода или да ядеш. Ако трябва да опиша фламенкото с една дума, тя ще бъде любов“, сподели китаристът. /БГНЕС София / България