Как да се грижим за сухата кожа

1
Добави коментар
Vaseto605
Vaseto605

Как да се грижим за сухата кожа
Дата: 19.09.2012 | Категория: Практични идеи

Когато настъпи зимата, има две думи, които можете да чуете от всеки: суха кожа. Без значение какъв тип кожа имате, сухотата е нещо, от което всеки страда, когато времето стане студено. Ако вашите клиенти, се оплакват от суха кожа, сме ви подготвили няколко съвета как да се справите с техните проблеми.

Овлажнители за суха кожа

Овлажнителите за кожа са особено важни през зимата, особено за ръцете, краката и лицето. Ако правите процедури по маникюр или педикюр, използвайте ефективен, лишен от парфюм овлажнител след това, за да демонстрирате на вашите клиенти колко по-добра кожа могат да имат, ако се грижат правилно за нея. Хубаво е да имате богата гама овлажнители, от които да избирате. Някои клиенти могат да се нуждаят от овлажнител, който е богат на подхранващи масла, докато клиентите, които току що са били подложени на кола маска, могат да се нуждаят от овлажнители, които съдържат чаено дърво или алое вера, за да успокоят раздразнената кожа.

От друга страна клиенти със суха кожа по лицето могат да използват серум за мекота на лицето, който помага на кожата да се почувства по-копринено нежна чрез запълване на запасите от нейния естествен овлажнител. Процедурите с питателна маска могат също да върнат част от влагата на сухата кожа по лицето. Тези процедури могат да се правят като част от лицевата терапия, но също така могат да се правят и от самия клиент у дома, когато почувства сухота и нужда от освежаване.

Съвети за грижа за кожата в дългосрочен план

Овлажняването е много важна част от това да държите сухата кожа далеч от себе си, но има и някои други стъпки, които можете да предложите на клиентите си. Хидратирането, например, е от първостепенно значение. Насърчете ги да пият редовно вода, за да поддържат кожата си хидратирана отвътре. Избирането на ежедневен овлажнител със слънце защитен фактор е също много важно, дори през зимата. Това е така, защото слънчевата светлина допринася значително за изсушаването на кожата и нейното остаряване. Ако искате да се справите с този проблем, използвайте овлажнител със слънце защитен фактор поне 15 и той ще ви помогне в борбата със сухата кожа.

Ако ваш клиент страда от особен вид сухота на кожата на краката, окуражете ги да обелват кожата си чрез използването на ексфолиращи ръкавици, за да елиминират мъртвите епидермални клетки преди да използват гъст овлажнител или подхранващо масло. Можете също да им препоръчате да не обезкосмяват краката си със самобръсначка, а да използват топла кола моска или епилатор, за да сведат до минимум раздразнението на кожата.