Какво е лечението при лумбаго и ишиас?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Профилактика при лумбаго и ишиас

открийте правилното за вас самите съотно­шение между натоварване и разтоварване и организирайте живота си съобразно общите указания за внимателно отношение към гръбначния стълб.

Кога имате нужда от лекарска помощ?

веднага: щом се появят паретични признаци
когато болките продължават да са непоноси­ми, въпреки опитите да си помогнете сами
ако след около месец болките не са окончател­но преминали или постоянно се възобновяват

Лечението при лумбаго и ишиас се състои в 3 варианта:

Лумбагото и ишиасът винаги представляват сигнали на организма да се обърне повече внима­ние на балансирането между натоварване и раз­товарване. Ако мислите, че обикновено „не мо­жете да си позволите свободно време”, трябва да се консултирате със специалист.

 Медикаменти

За облекчаване на острите болки: обезболяващи средства, мускулоотпускащи лекар­ства. Понякога лекарят инжектира лекарство, което притъпява чувствителността на нервите. То обаче трябва да се приложи само за да прекъсне кръговрата между болката и напрягането на мускулите.

Операции

Когато междупрешленният диск така притиска нервите в канала на гръбначния стълб, че нас­тъпват парези, той следва да бъде отстранен възможно най-скоро. Иначе се изчаква, за да се види дали няколкоседмичното лечение няма да предизвика подобрение и дали пролапсът (изпа­дането) ще се повтори многократно. Преди операцията с помощта на компютърна томография трябва да се докаже възможно най-убедително, че причината за оплакванията дей­ствително е изпадане на междупрешленен диск. Две трети от оперираните нямат повече оплак­вания след операцията, останалите продължа­ват да се измъчват от болки. Понякога вслед­ствие на операцията положението дори се вло­шава.

Физиотерапия

масажи
фанго-компреси
след преминаване на кризисните оплаквания: целенасочена лечебна гимнастика за гърба
акупунктура
неврална терапия
терапия по Фелденкрайз

Специалистите по болести на опорно-вдигателния апарат препоръчват физическите упражнения да бъдат съпроводени и с прием на хранителни добавки за максимален ефект. В аптеките се предлага РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА – № 1 продукт за здравето и грижата за ставите. Добре е да знаете, че редовният прием на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА помага при:

Облекчаване на болките в гърба и шията;
Подобряване на еластичността и здравината на ставите и сухожилията;
Проблеми с костите, зъбите ноктите и кожата;
Възстановяване при обездвиженост;
Контрол на нивата на лошия холестерол и кръвното налягане;
Подпомагане функциите на сърдечно-съдовата система, мозъка и нервната система – особено важни за възрастните хора.

 

Не се колебайте – доверете се на РЕСТАВИТ АЛФА + ОМЕГА!

Търсете в аптеките без рецепта!