Агенция БГНЕС – Огън и любов пламнаха в София под струните на Антонио Ередиа

16
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

(720×576)
(13000 kbps)

2012-09-20 22:58:42
Музика

Огън и любов пламнаха в София под струните на Антонио Ередиа
София почувства любовта и страстта на фламенкото под звуците на китарата на испанския музикант Антонио Ередиа и неговия спектакъл „Гранада“.
Гранада – за тези, които са били там, не е необходимо друго описание, за да разпали спомените за топлина, страст и любов, бликащи от това градче в сърцето на Андалусия. Родният град на испанския фламенко китарист Антонио Ередиа оживя пред очите ни с незабравими и спиращи дъха картини от красивата му природа, които се прожектираха на огромна видеостена на сцената. Под лиричната мелодия на китарата те подсилваха магията на малкия испански град.
Поне за миг китарата на Антонио пренесе всеки един в Гранада – град, в който сутрин човек се буди с усмивка, града, в който не е необходимо да вярваш в любовта, защото там я чувстваш.
Красивите, страстни и огнени испанки танцуваха в символичната лунна нощ, изгряла в зала 1 на НДК. На сцената пламна огън като този, горящ в сърцата и телата на танцьорите.
Flama на испански означава „огън“, „пожар“, а enco означава „подобен на“… Фламенко – това е уникална сплав от песен и танц, родени от душата на испанеца. Музикалната магия пламва, когато към тази огнена рецепта прибавим чувство. А Антонио Ередиа ни показа, че няма чувства, които да не могат да се предадат чрез канте фламенко. Особено когато в неразривното единство на музиката и песента е вплетено удивителното изкуство на танца, водещ началото си от дълбините на столетията. /БГНЕС София / България