Превю: Седмица на модата в Милано пролет-лято 2013 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Милано е една от най-интересните, защото по време на голямото събитие се представят дизайнерските колекции на много известни луксозни брандове. Вече ви показахме разкошните предложения, които Фрида Джанини създаде за Gucci, а днес ще насочим вниманието ви към дефилетата на още няколко италиански модни къщи.

Prada

Новата колекция на Миучия Прада е вдъхновена от японската култура и тенденциите от 60-те години на миналия век. Интересен е контрастът между мрачната цветова палитра, в която са издържани новите модели, и цветето – като водещ символ на цялата колекция. Любимите флорални мотиви на дизайнерката присъстват под различна форма при рокли, блузи, връхни дрехи, аксесоари.

Emilio Pucci

Какво е колекция на Emilio Pucci без страхотни принтове? Атрактивните щампи са закодирани в идеологията на италианския бранд. Новите предложения на модната къща за пролетта и лятото на 2013 година са вдъхновени от далечния изток, затова се забелязват интересни орнаменти типични за азиатската култура. Прозрачни материи, коприна и сатен допълват настроението.

Versace

Пищността и сексапилът са водещите настроения в пролетните предложения на Донатела Версаче. Дизайнерката знае как да подчертае женствеността чрез чувствени кройки, прозрачни и ефирни материи и ефектни детайли. Дълбоки цепки, къси дължини, изрязани елементи в областта на деколтето придават гореща и дръзка визия на дамите.

Just Cavalli

Пролетно-лятната колекция на линията Just Cavalli за 2013 година звучи много свежо и младежко, носейки типичния дързък размах на Роберто Кавали. Откриваме екзотични животински щампи в контрастни цветове, съчетани в някои модели с флорални принтове в синя гама. Дизайнерът е създал и облекла в пастелна гама, издържани в color-block стил.

Emporio Armani

Меки пастелни нюанси и лежерни кройки създават усещане за нежно настроение и елегантност в новата колекция на линията Emporio Armani, която е наречена „Чистота”. Монотонността е разчупена от деликатни райета, пайети, металически материи. Виждаме както класически силуети, така и страхотни асиметрични форми, които придават динамика на визията по един много изтънчен начин.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Седмица на модата в Милано: игра на цветовете от Gucci

Седмица на модата в Лондон: металически блясък от Burberry Prorsum

Превю: Седмица на модата в Лондон пролет 2013

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк (част 2)

Седмица на модата в Ню Йорк: Уникалният Oscar de la Renta

Седмица на модата в Ню Йорк: Marc Jacobs и райето

Плеяда от топмодели на дефилето на Zac Posen

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013

[polldaddy poll=6556631]