horsemen: Анджелик Кербер победи Каролин Возняцки на финала в Щутгарт

20
Добави коментар

В изключителен мач, игран в Щутгарт (клей), Анджелик Кербер победи Каролин Возняцки – 3:6/6:1/7:5. Това бе финалът и германката заслужено спечели трофея. През целия турнир двете играха много силно, показвайки най-доброто от тениса въобще. По пътя си Кербер отстрани Мария Шарапова (втора в ранглистата), като още тогава имаше проблеми с бедрото, но това не я спря по пътя към титлата. После се справи и с Екатерина Макарова(8). От своя страна Возняцки елиминира испанката Карла Суарес Наваро(10) и румънката Симона Халеп(3).

Двете влязоха във финала много навито и още от самото начало започнаха да си разменят свирепи удари. Като че ли за Кербер залогът бе по-голям, защото представяше домакините. Това пролича от радостните й възгласи. Цялата зала я подкрепяше, бурно аплодирайки нейните успешните удари. В крайна сметка публиката остана възнаградена с победата на своята съгражданка.

Каролин Возняцки също бе напрегната, но не даваше толкова открито воля на емоциите си. Изпусна ги чак в края на третия сет, когато имаше възможност да победи, но в решаващия миг позволи да я пробият, а после и загуби. Явно бе голям шок за нея – пролича от гнева й, когато няколко пъти удари с ракетата по земята.

В същия турнир:
Карла Суарес Наваро докара нервна криза на Белинда Бенчич