Превю: Седмица на модата в Милано пролет 2013 (част 2) » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Вече ви показахме няколко колекции на известни италиански модни къщи, представени по време на Седмицата на модата в Милано. Голямото събитие изобилства от още много атрактивни творения на едни от водещите дизайнери в света на модата. Днес отново ви потапяме в разкош от цветове, материи и креативни идеи, които ще бъдат актуални през сезон пролет-лято 2013.

Dsquared²

Стилът на миланската модна къща Dsquared² е разпознаваем, дързък и ултра сексапилен. Новата колекция на марката е доказателство за това. Виждаме асиметрични кройки, къси дължини, надиплени платове, съблазнителни вталени силуети. Рокаджийските якета, кожените каскети, пищните бижута и вериги са задължителен елемент в колекциите на Дин и Дан Кейтън.

Roberto Cavalli

Италианският моделиер знае как да преобрази всяка жена в богиня, привличаща вниманието на околните. В новата колекция виждаме изключително много официални дълги рокли от ефирни материи. Атрактивните принтове, вдъхновени от флората и фауната, придават живот на тоалетите. Кавали е заложил на по-нежна пастелна гама с интензивни колоритни акценти, но откриваме и контрастни модели в графична тоналност.

Giorgio Armani

Армани е от дизайнерите, които са последователни в своя творчески маниер. Монотонната цветова гама, характерна за него, този път е обединена от идейния смисъл на колекцията, наречена „Калейдоскоп”. Виждаме нюанси на синьо, зелено, сиво и черно. Фини детайли придават разкош и изисканост на тоалетите на модната къща.

Gianfranco Ferre

Новата колекция на Gianfranco Ferre е въплъщение на абсолютната елегантност. Класическата черно-бяла гама е водеща, но има и няколко облекла с питонов принт. Силуетите са изчистени, а акценти като колан на талията или дълбоки цепки, придават чувственост на женската фигура. Минимализъм, чистота и стил създават усещане за пълна хармония.

Missoni

За пореден път Анджела Мисони е развихрила творческото си въображение в създаването на новата колекция пролет-лято 2013 година. Предложенията на марката са съчетание между типичните за бранда красиви плетива, шифон и тюл. Роклите в бохо стил изобилстват, а цветовата палитра е богата, наситена с разнообразни нюанси като ментово зелено, морско синьо, корал и прасковено.

[polldaddy poll=6562433]

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

На път за Сицилия с Dolce&Gabbana

Превю: Седмица на модата в Милано пролет-лято 2013

Седмица на модата в Милано: игра на цветовете от Gucci

Седмица на модата в Лондон: металически блясък от Burberry Prorsum

Превю: Седмица на модата в Лондон пролет 2013

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк (част 2)

Седмица на модата в Ню Йорк: Уникалният Oscar de la Renta

Седмица на модата в Ню Йорк: Marc Jacobs и райето

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013