Протест и в Русе срещу високите сметки за ток

2
Добави коментар
alkin
alkin

Едва 50-ина русенци се събраха днес сутринта на протест срещу високите сметки за ток, които трябва да платят този месец.

Пред сградата на „Енерго про“ бяха издигнати два плаката срещу монополиста, с които хората изразяват несъгласието си с политиката на енергоразпределителното дружество.

Всички участници се жалват, че сметките им са скочили рязко през последния месец и не приемат обяснението, че това се дължи на по-студения декември и по-големия период на отчитане заради празниците. Част от протестиращите обясниха, че се отопляват с камини и с парно, а въпреки това имат големи суми за електроенергия.

Сравнително слабото присъствие на протеста се дължи на факта, че организацията стана в последния момент чрез фейсбук. Следващата събота обаче, на 16 февруари, се очаква да има много повече хора. Тогава ВМРО прави протестен автопоход, който ще премине през целия град, за да стигне до сградата на „Енерго про“. През цялата седмица, от утре до петък, войводите в Русе отварят приемна, където всеки гражданин може да занесе фактурите си и да се оплаче от високите сметки.

ПОДРОБНОСТИ В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА УТРО!