Кръстовище „Трапезица“ става кръгово

6
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Една от невралгичните точки в Бургас – кръстовище “Трапезица” ще бъде преустроено в кръгово движение след решение на Общински съвет – Бургас. “Нашата идея е това да бъде кръгово кръстовище, тъй като ще облекчи трафика както на юг по Черноморието, така и към центъра на Бургас, когато се идва от ул “Струга” и се завива по ул. “Одрин”. В момента там има само една лента и се създават сериозни задръствания. С едно кръгово движение, смятам че ще успеем да разширим участъка с две ленти наляво и две направо. Силно се надявам да стигнем до реализирането на този проект”, коментира заместник-кметът по строителството в Община Бургас Костадин Марков пред радио “Фокус”.

Има решение на Общински съвет – Бургас да бъдат отпуснати средства. До няколко дни трябва да излезе и становището на проектантите, които работят по плана за интегриран транспорт на Бургас, които ще ни помогнат с организацията на движението в кръговото.

”Възможно е да предложат изграждане на кръг, който не е класически, но моята прогноза е, че ще бъде класически с три пълноценни платна. Другата възможно форма е тази на елипсата, за да има някакво време за изчакване в самото кръгово. Не мисля, че ще се стигне до изграждане на кръстовище на две нива. Това няма как да се случи, тъй като там имаме инфраструктура, която е направена по европроекти и не може да бъде реконструирана за определен период от време, а няма и достатъчен габарит”, обясни Марков.

В момента се обсъждат варианти за две пасарелки, които да покрият пешеходния трафик в района. “Това ще оскъпи проекта, но наистина ще облекчи пешеходците, които минават оттам. Очакваме становището на проектантите по интегрирания градски транспорт до дни, след което ще възложим инженерингова процедура, тоест проектиране и изпълнение едновременно”, категоричен е заместник-кметът.