Новите световни рекорди на Гинес 2013 (Guinness World Records)

122
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

    „Световните рекорди на Гинес“ представлява годишен справочник, в който са поместени международно признати световни рекорди, както от човешки постижения, така и от природни крайности. Самата книга също е рекордьор като най-продавана авторска поредица книги. Всяка година „Световните рекорди на Гинес“ се преиздава и към старата колекция се добавят още нови впечатляващи рекорди от цял свят.

Новото 57-мо издание на книгата, представено преди няколко дни в Ню Йорк, по традиция се превръща в бестселър. То се издава на 22 езика в 100 страни. Очаква се продадените копия да надхвърлят 2.7 милиона.

Ето и някои от най-интересните публикации.

Лидера с най-големите бицепси е роденият в Египет Мустафа Исмаил. Обиколката на мускулите му е близо 78 см, което е повече от обиколката на нормална човешка глава или талията на мъж със средно тегло. Измерванията са направени във Франклин, щата Масачузетс, САЩ, където Мустафа живее.

Най-тежкият спортист в света е сумистката Шаран Александър от Лондон. Нейното тегло е 203,21 кг.

Най-възрастната гимнастичка е родена на 20 ноември 1925 г. и живее в Лайпциг, Германия. Тя се казва Йохана Квас и въпреки е на 86 години тя е редовен участник в различни състезания.

На-високата прическа е 1.13 метра и е на главата на японеца Казухиро Ватанабе. За да я задържи в този вид, той е изразходил 3 спрея с лак за коса и огромна опаковка гел. 40-годишният мъж не се е подстригвал 15 години.

Най-високото куче в света носи могъщото име Зевс. То е високо 1.12 метра и живее в Мичигън, САЩ. В изправено състояние огромния немски дог достига впечатляващите 2 метра. Тези 70.3 кг и дневната му хранителна дажба е 14 кг. Той е собственост на Денис Дурланг, която споделя, че често когато го разхожда, я питат кон или куче разхожда.

Най-високият кон се казва Големия Джейк. 9-годишния кастриран жребец се извисява на 210.19 см без подковите и обитава фермата Smokey Hollow в Poynette, Уисконсин, САЩ.

Най-ниския бик е Арчи. 16-месечното животно се намира в графство Антрим, Северна Ирландия и достига едва 76,2 см от копита до най-високата част на гърба.

Най-високото магаре е от Оклахома Сам. То е на четири години и е високо 155,45 см. Собственост е на Линда Дейвис от Watsonville, Калифорния, САЩ.

Най-тежкият велосипед е 750 кг и е дело на Лутър ван ден Бош от Арнхем, Холандия.

Най-голямата колекция от кукли Барби е притежание на 52-годишната Бетина Дорфман от Германия. В нейната сбирка влизат над 15 000 различни кукли Барби, събирани от 1993 г. насам.

Най-голямата колекция от сувенири Hello Kitty е в дома на японката Асако Канда. Нейната къща е изпълнена с 4 519 различни Hello Kitty елементи, като най-атрактични са тиган за пържене Hello Kitty, Hello Kitty електрически вентилатор и Hello Kitty тоалетна седалка.

Най-младият професионален барабанист е Юлиан Павоне от Америка, роден на 14 май 2004 година. Считано от 21 март 2010 г., той е бил на 5 години, 10 месеца и три дни.

Най-големият комплект от барабани се състои от 340 броя и е собственост на д-р Марк Температо от САЩ. Той е член на групата Jesus the Soul Solution и когато се налага да ги превозва използва специално изградено ремарке.

Жонглирането с най-много топки – 11 на брой е постигнато от Алекс Барън от Великобритания. Той е успял да хване всички топки и да ги превърти 23 пъти.

Най-голямият миннен камион е Westech T282C с обем 470,4 кубически метра при плътност на въглища 0.86 tons/m3. Той е проектиран и произведен от WESTECH (USA) an Austin Engineering LTD и се намира в мината North Antelope Rochelle в Уайоминг, САЩ.

Ако сте гладни може да отскочите до Чикаго, където се продава 3,2-килограмов хот-дог, дълъг цели 41 см. Апетитния сандвич струва £ 24.

Hobyto.com