Превю: Седмица на модата в Париж пролет 2013 (част 2) » Моден свят

0
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Париж изобилства от интересни дефилета, които заслужават вниманието ни. Вече ви показахме част от новите колекции за сезон пролет-лято 2013 година на няколко от водещите марки, а днес следва продължението, което още един път ще ни потопи в света на тенденциите.

Jean Paul Gaultier

Новата колекция на Жан Пол Готие е силно повлияна от 80-те години на миналия век. Прословутият дизайнер се вдъхнови от легендарните модни икони от онова време. На подиума видяхме облекла, които свързваме с Мадона, Майкъл Джаксън, Грейс Джоунс, Дейвид Бауи, Бой Джордж и др. 62-годишната Аманда Лиър закри ревюто с предизвикателен аутфит.

„Само защото сме в криза, не е необходимо да сме мрачни и да показваме зловещи колекции. Защо е нужен минимализъм на всяка цена? Може да бъде и радостно„, сподели Готие след модното шоу.

Hermes

Колекцията на френската марка Hermes е съчетание между елегантна женственост и свежо етно настроение, вдъхновено от изтока. По време на дефилето се наблюдаваха както стилни тоалети в графични и неутрални нюанси, така и ултра колоритни облекла от рисувана коприна, които веднага ни препращат към характерните принтове в шаловете на Hermes.

John Galliano

Новите предложения от линията John Galliano, която остана в ръцете на Бил Гайтън е доста интригуваща. Виждаме модели, които представят дизайнера в различна светлина, от това което правеше като творчески директор на Dior. Там властваше романтика, дори плахост, а сега откриваме модерни небрежни силуети, асиметрия и дори „разрушаване“ на строгата форма.

Stella McCartney

Стела Маккартни винаги отдава почит на цвета по един запомнящ се начин. В пролетно-лятната колекция за 2013 година видяхме интересни рокли от тюл, комбиниран с интензивни колоритни десени в colour-block стил. Графичните принтове, пеплумът в топовете и дългите гащеризони ще са хит през следващия сезон според дизайнерката.

Givenchy

Абсолютна нежност и виталност се усеща във всеки един детайл от новата колекция, която Рикардо Тиши е създал за Givenchy. Творческият директор се връща назад към корените на модната къща, към времето на Юбер дьо Живанши. Цветовата палитра е класическа, с деликатни цветни акценти на пастелно синьо и мока, а кройките са свободни и асиметрични.

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=6576460]

Вижте още:

Christian Dior: Новият New Look през погледа на Раф Симонс

Превю: Седмица на модата в Париж пролет-лято 2013

Чувствено докосване от Blumarine

Превю: Седмица на модата в Милано пролет 2013 (част 2)

На път за Сицилия с Dolce&Gabbana

Превю: Седмица на модата в Милано пролет-лято 2013

Седмица на модата в Милано: игра на цветовете от Gucci

Седмица на модата в Лондон: металически блясък от Burberry Prorsum

Превю: Седмица на модата в Лондон пролет 2013

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк (част 2)

Превю: Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013