Ефектни контрасти в модерна дневна зона

8
Добави коментар
ste_fan1914
ste_fan1914

Интериорен проект на част от апартамент в Града на липите

 

Както вече заглавието ви е подсказало, апартаментът, чийто интериорен проект ви представяме, се намира в гр. Стара Загора.

Вярно е, че освен с божественото ухание на липа през пролетта, красивият град в Южна България е известен още и със своите прави улици, като родно място на много поети, като  град на “Берое” и т.н., но ние ще се спрем на нещо много по-конкретно – интериорното решение на част от новопостроено жилище в града.

Интериорният проект, създаден от дизайнерите на студио “InDesign”, включва дневна зона, баня и антре с обща площ 43 кв.м, а към апартамента принадлежат още и 2 спални, които не са обект на този проект.

Първоначалното разпределение на помещенията не отговаря на представите на собствениците за максимална функционалност и затова първата задача на дизайнерите е да намерят по-добро решение.

Те конструктивно обединяват в една отворена дневна зона хола и всекидневната, а съществуващия килер включват към кухненския бокс. Така се оформя просторно общо помещение с функционално обособени зони за отдих, хранене и готвене.

Предпочитанията на собствениците към естествени материали и пастелната цветова гама води до използването в интериорната концепция на дърво, кожа и стъкло като водещи елементи.

Дневна

Една от стените  в дневния кът е оцветена в тъмно натурално кафяво, а останалите са облицовани с изкуствен камък. Дървени декоративни греди, поставени в геометрични конфигурации,  оформят интересни акценти в цялото помещение.

Мебелите в къта за отдих са тапицирани с черна кожа, а на общия тъмен фон перфектно се открояват декоративните пана на стената, подът и шкафът от естествено дърво под телевизора.

Кухня и трапезария

Обзавеждането в кухнята е също в комбинация от светли и тъмни нюанси – мебелната конфигурация включва  декор “маслина” и цвят на естествено дърво. Светещ опънат таван над работния плот в кухнята и висок шкаф с функция и на бар-плот, маркират границите на къта за готвене.

Трапезарията е разположена между кухнята и къта за отдих.  Високата маса е от дърво с плот от черно стъкло, а столовете са тапицирани с черна кожа – това решение следва напълно концепцията на къта за отдих.

Целта на дизайнерите е да се получи максимална свобода в пространството и поради тази причина липсват окачени осветителни тела, които да пречат на погледа – множество вградени в тавана лунички заместват традиционните полилеи и осигуряват необходимата светлина.

Баня

Банята е решена в мек нюанс на цвят “капучино”, а като свеж акцент изпъкват фризовете с флорални мотиви.

Кътът за душ е отделен със стъклена преграда, а голямото огледало над мивката оптически увеличава помещението.

Антре

В антрето са поставени вграден гардероб и високи шкафове за съхранение на дрехи и вещи, чиято повърхност е от черен лак.

Функционално и ефектно модерно жилище, в което напролет вероятно ще се носи упойващото ухание на липи!

 Галерия:

За повече информация и контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
кв. „Чайка“, бл.27, партер
моб: 0878 917 86
[email protected]

www.indesign-bg.com

 

Коментари