Любовни писма на принц Филип стават мюзикъл

2
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Лични писма, написани от съпруга на британската кралица принц Филип, ще бъдат включени в нов мюзикъл за живота на британската кино легенда Пат Къркууд.

Харесай страницата ни във Facebook

Къркууд, която почина през 2007 г. на 86-годишна възраст, е централна фигура в новата пиеса „Пат Къркууд е гневна“, написана от оперната певица Джесика Уолкър, която също така играе в нея. Мюзикълът разказва историята на живота на Пат, за браковете и разводите й и за слуховете за връзка със съпруга на кралица Елизабет II, информира Агенция БГНЕС.

Дълги години звездата беше преследвана от слухове за връзка с принц Филип и дори смятала да заведе дело, за да спре клюките. Личната й кореспонденция до кралската особа ще бъде разкрита за първи път в пиесата, след като Уолкър получила достъп до писмата до Къркууд, написани от принца.

Сега те са притежание на кралския биограф Майкъл Торнтън. „Моите инструкции, които отговарят на желанието на Пат, са тези писма да не бъдат показвани на никого освен на официалния биограф на херцога на Единбург след смъртта му. Така че Джесика Уолкър не е виждала истинските документи, но бях толкова впечатлен от изследването й за живота на Пат, че й показах няколко кратки значими страници от писмата. Именно тях тя ще цитира в пиесата си“, разказа Торнтън.

Мюзикълът „Пат Къркууд е гневна“ ще има своята премиера в кралския театър в Манчестър днес.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It