Как правилно да обзаведем детската стая? | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и…

36
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Детската стая може би е най-планираното място в целия дом. Днес всеки магазин за детски мебели предлага огромен асортимент от различна мебел за малки: креватчета, столове за кърмене, шкафове, гардероб и разбира се играчки. Доста е трудно обаче човек да се ориентира в цялото многообразие от предлагани на пазара продукти.

Първото нещо, което трябва да се има предвид е, че детската мебел трябва да бъде направена от екологично чисти и безопасни материали, желателно – естествени. Трябва да се изберат мебели, които нямат остри ъгли, за да се избегнат наранявания на детето. Надеждността на материала, от който са направени също е от много голямо значение. Освен това те трябва да са достатъчно оригинални, за да се създаде необходимия уют за детето. За това ще послужат не само мебелите, но и различни рисунки по стените, например, както и висящи елементи от тавана.

От най-голямо значение обаче е изборът на първото креватче на новороденото. От него зависи здравето и развитието на телосложението. Наличието на вдлъбнатина в дюшека може да доведе до крайно нежелателни последствия. Много е добре, когато матракът е направен от хипоалергенни, дишащи материали.