Топ 10 на парфюмите

1
Добави коментар
vpinova
vpinova

Парфюмът е едно от първите неща, които прави впечатление на околните. През годините, парфюмът е станал синоним на лукс, изисканост и елегантност. Нека видим кои са най-продаваните и най-предпочитаните парфюми в света.
Под №1 в класацията на най-харесваните парфюми застава Chanel 5. Парфюмът, създаден лично от Коко Шанел, е любимият аромат на Мерлин Монро. Той съчетава нотки на жасмин, бергамот, момина сълза и сандалово дърво. Chanel 5 е създаден през 20-те години на миналия век, но и до днес на всяка минута се продава по един флакон от прословутия аромат.
На второ място в класацията се нарежда парфюмът One на Calvin Klein. Той е запазената марка на индивидуалистите и на хората с усет към модата и оригиналното. Подходящ за мъже и жени, този пленителен аромат съчетава чистота и сила. Връхните нотки на парфюма са екзотични плодове като папая и ананас. Усещат се още бергамот, кардамон, зелен чай и мускус.
Третото място отново е запазено за Calvin Klein, този път с парфюма за жени Eternity. Този аромат съчетава в себе си сладки и свежи нюанси – градински чай, бели цветове, нарцис, момина сълза, роза, лилия, мандарина, фрезия, сандалово дърво, пачули, мускус, амбра и жасмин.
На четвърто място в класацията пак се нарежда марката Chanel, този път с парфюма Coco. Това е първият парфюм на модната къща, създаден след смъртта на Коко Шанел. В аромата са комбинирани основни нотки като ванилия, сандалово дърво, кехлибар и са добавени още круша, мандарина, портокал, роза, кориандър, жасмин, мимоза и карамфил.
Петото място е отредено за Christian Dior с Poison. Този парфюм е идеален вечерен аромат за загадъчната и провокативна жена. Връхните нотки на Poison са диви малини и горски плодове.

На шестото място отново е Dior с Ghost. Ароматът представлява изискано съчетание от ванилия, мускус, сандалово дърво и жасмин.
Седмото място е за Anais Anais на Cacharel. Този парфюм е подходящ за млади и нежни жени. Ароматът е много деликатен, благодарение на финото ухание на бялата лилия и розата. Сред другите съставки на Anais Anais се открояват жасмин, иланг-иланг, пачули, кедър и портокалов цвят.
На осма позиция в класацията е Pink на Lacoste. Този женски аромат съчетава в себе си червен портокал, кориандър, жасмин, сандалово дърво, мускус, ванилия и кардамон.
Деветото място е отредено за парфюма Opium на Yves saint Laurent. Основните нотки на вечерният дамски аромат Opium са роза, карамфил и сандалово дърво.
Последното място е запазено за Intimately Her на Victoria и David Beckam. Този парфюм е лансиран през 2006 година, но бързо добива популярност. Ароматът представлява букет от бели цветя, роза, лилия, бергамот, портокалов цвят, сандалово дърво, ванилия и мускус.