Уникални момичета и момчета сътвориха чудо в пловдивски подлез (снимки)

15
Добави коментар
spasko_18
spasko_18

Е-Репортер
  

Уникални момичета и момчета сътвориха чудо в пловдивски подлез (снимки)

Атанас Мандажиев на 07/10/2012, 20:33

Снимка: plovdivweek.com

Последните останали участници довършваха \“приказката\“ в подлеза

Талантливи момичета и момчета превърнаха един пловдивски подлез от немарлива дупка в истински лабиринт от стил и красота. Става въпрос за огромния подлез под кръстовището между булвардите „Цар Борис III Обединител” и „Шести септември”.

Въпреки че това е един от централните и големи подлези в града под тепетата, той години наред изглеждаше доста неприятно. Често в тъмните часове на денощието пловдивчани и гостите на града предпочитаха да преминават през опасното кръстовище с цел да избягат от отблъскващата дупка.

В рамките на три дни в инициативата „Стрийт Арт Фест” се включиха десетки талантливи момичета и момчета, които със спрейове и четки промениха облика на това място.

От всяко творение по стените на подлеза лъхаше замисъл и дълбоко чувство. Голяма част от тях бяха посветени на Пловдив. На места имаше надпис на любимия град, а другаде бяха изобразени символични за града под тепетата сгради.

Точно в 19:00 часа днес трябваше да се сложи край на инициативата. Голяма част от подлеза бе завършен, но имаше още няколко останали момичета и момчета, които поставяха и последната част от символичния пъзел.

Пловдивчани, минаващи през подлеза оставаха очаровани. Някои се спираха да разглеждат, други вадеха телефони и апарати, за да се снимат до красивите изображения. Дори на вид най-консервативните от по-възрастните споделиха, че подлезът е оживял. Те поздравяваха участниците в инициативата и закачливо им пожелаваха техни колеги да не посегнат със свои надписи върху творението им.

Тагове:
пловдив
участници
подлез
е-репортер

1 коментар(а) към „Уникални момичета и момчета сътвориха чудо в пловдивски подлез (снимки)“

Манди – 2012-10-09 08:57:03
Страхотен репортаж. За съжаление в последно време все повече се натъкваме на нескопосани, зле стилистично, правописно, пунктуационно построени, изградени и написани статии, от които лъхат слаби и жалки опити на т.н. „журналисти“, да изпъкнат с творчество, ум и опит в дадената сфера. Прочитайки тази статия отново и отново в мен се събужда надеждата, че още има хора, които са добри в делата си, в професиите си и това ясно се отразява в продукцията им! Едно голямо БРАВО на дечицата сътворли тази приказка в пловдивския централен подлез и на репортера отразил и пресъздал така добре техния труд! Поздрави, Манди 🙂

Коментирайте новините