Просторна къща на брега на Палм бийч

45
Добави коментар
Stenia
Stenia

Къщата на Кели Клайн, писателка, фотограф и състезател по конен спорт, е отражение на нейното усещане за отворено пространство, подчертано от работата на нейния бивш съпруг, прочутият дизайнер Келвин Клайн. Сградата се намира в Палм бийч, Флорида, а разпределението й е такова, че помещенията са почти слети, за да не отделят хората в къщата и да провокират повече време заедно.

За къщата тя се доверява на свой познат дизайнер, Дейвид Пискускас, който трансформира сградата в изпълнена с неутрални разцветки къща на мечтите за Кели Клайн. Тя е с площ 280 кв.м и включва четири спални помещения. Сградата е с излаз на вода и има просторен двор. Клайн избира тази област, тъй като тя е сравнително далеч от шумотевицата и осигурява спокойствие за своята собственичка, която е изморена от светска суета и от тълпите.

? Огромната трапезария е изпълнена със светлина и е с гледка към екстериора. Тя е обзаведена с маса от дъбова дървесина и дървени пейки. Стаята включва няколко зони, които са с различна функция. Основна разцветка е бялото, а неутралната бежова багра подсилва усещането за натурална визия.

? Кухнята е със семпла визия, а в обзавеждането й е включено само най-важното. Кухненският остров се употребява като зона за хранене, а стенните рафтчета държат на ръка разстояние вещите, които се употребяват по-често в кухнята.

? Помещението на трапезарията и кухнята е отворено към екстериора. Полу-откритата тераса е с гледка в посока на водата, а недалеч от висока палма е поставена дървена маса с две дървени пейки.

? В екстериорната част на сградата е оформен не много голям басейн, който е на ръба на водата. В тази южна част на Северна Америка градината трудно може да мине без екзотични палми, които хвърлят сянка над оформената къщна морава.

? В банята до основната спалня са комбинирани характеристики на екстериорна и на интериорна визия. Двойната мивка е поставена до огромната остъклена врата с рамка от тикова дървесина. Навън е монтиран екстериорен душ от неръждаема стомана. За да се осигури уединение по време на баня зоната е обградена от стени, които са изработени от дървесина.

? Гостната стая не е много голяма, но разполага с гледка към градината и водата. Стаята е обзаведена с легло, пердета до пода и шезлонг. От стаята се виждат зоната на басейна, зоната за сядане и зоната за релаксация недалеч от високи палми.

? В друга гостна стая основна разцветка е сиво, което координира добре с други неутрални багри. Обзавеждането на стаята е семпло, в нея има легло, кресло и малка масичка, а високите пердета са в бяло. Помещението разполага с гледка към градината, в която е оформена зона за релаксация под сянката на чадър. Няколко сгъваеми легла се употребяват за излежаване под слънцето, но в хладината на океанския бриз