Нещата, без които не можем

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Нещата, без които не можем

12 юни 2013 | 14:32

1561

Ежедневният душ и централното отопление, както и чаша вино или халба бира, бърза интернет връзка и доверен най-добър приятел са сред най-големите необходимости на съвременния живот, установи британско допитване.

В топ 20 на нещата, без които британците не могат да живеят, влизат още телевизията, iPhone-ът, семейната кола и спектаклите. Изследователите направили класацията след изследване сред 2000 души на възраст между 18 и 65 години, предаде БГНЕС.

Класацията показва, че над една трета от британците не биха могли да живеят без да чуват „Обичам те“ от време навреме, а друга една трета искат прегръдки и стабилен брак. Пълната английска закуска, кафето и шоколадът също влизат в класацията, както и вечер на дивана и здрав плач от време навреме.

Допитването било осъществено преди излизането на Blu-ray на класиката на Дисни от 1967 г. „Книга за джунглата“, включваща песента The Bare Necessities. Според един на всеки 20 анкетирани животът не би бил пълноценен без почивка в чужбина веднъж в годината.

Докато жените поставят прегръдките на първо място в списъка си на най-големите необходимости, мъжете са по-привързани към телевизията. За жените шоколадът, най-добрият приятел, отоплението и чаша чай също са от голямо значение. Но мъжете ценят най-много английската закуска, футбола и наденичките.

Докато една трета от мъжете не могат да живеят без халба бира, само 7 на сто от жените споделят същото. 40% от анкетираните признават, че докато не притежавали iPhone, нямали представа колко е необходим, 34% казват същото за колата си, а 33% – за съпруга или съпругата си.

Макар че не искат да живеят без телефона, телевизора или колата си 77% от британците твърдят, че всичко материално е заменяемо. 86% смятат, че хората са виновни за това, че пренебрегват важните неща от живота като любов и приятелство за сметка на материалните неща.

Етикети:

интернет,
вино

харесват тази статия

не харесват