Изборът на сватбени торти

23
Добави коментар
varnanovagodina
varnanovagodina

Символика, история и модерни адаптации

Сватбите до Варна са все по-разнообразни от гледна точка на избраните за тях сватбени торти. По традиция сватбената торта е сладкиш, който се сервира на гостите на сватбеното тържество след сватбата. В съвременната западна култура, както наблюдава Ресторант за Сватба Варна, това по обичай е голяма, много пластова и силно украсена с пудра сватбена торта, обикновено върху слой от марципан или фондан. Освен че една сватбена торта трябва да е вкусна и красива, сладкарите се стремят да постигнат гъстота и издръжливост на сладкото си произведение,за да може сладкишът да поддържа множеството допълнителни сладкарски декорации.

Цената

Една сватбена торта, смята екипът на Ресторант за Сватба Варна,  може да се счита за образец на сладкарското изкуство. Средната цена на професионално приготвена сватбена торта в САЩ е около 550 щатски долара. Средната цена на българска сватбена торта във Варна е около 150 лв. Традицията на сватбената торта започва още в Римската империя. По онова време, тя е само самун хляб, който младоженецът разчупва над главата на булката като символ на господството си в брака.

Цветът

Цветът на тортата обикновено е бял, символизирайки брачна чистота. Общото рязане на сватбена торта от булка и младоженец на тяхната сватба има за цел да символизира тяхната първа съвместна задача в брачния им живот. Жестът на захранване на младоженците с торта, много важен според Ресторант за Сватба Варна, показва ангажимента на двамата да се грижат един за друг.

Френската Croquembouche

Далеч от всяка историческа традиция, модерната сватбена торта е създадена едва през 20-ти век. Захарната глазура, използвана в направата на много сватбени торти, е изобретена през 1888 г., а подкрепящите колони, които поддържат отделните пластове на тортата, са разработени чак  през 1902 г. Фигурките за сватбена торта представляват миниатюрни модели, които седят на върха на тортата – обикновено те са копие на булката и младоженеца в официалното им сватбено облекло. Този обичай е доминиращ на сватбите в САЩ през 50-те години на 20-ти век,  където главният акцент пада върху концепцията за заедност на младоженците, разказват от Ресторант за Сватба Варна. Сватбените фигурки днес, освен миниатюрни хора, могат да бъдат цифри, орнаменти или символи на общи хобита или други общи страсти.

Тортата в обединеното кралство

В Обединеното кралство традиционната сватбена торта е направена от богат плодов кейк, въпреки че много съвременни торти сега се правят с вкус на ванилия, шоколад или моркови. Повечето торти са с между три и пет нива. Сред някои по-сложни сватбени торти във Великобритания са тези, специално изработени за кралски сватби. Тортите за кралските сватби всъщност са украсени отвън кутии с нарязана на парчета плодова торта вътре в тях, за да може сладкишът лесно да се сервира на стотици гости. Друга тенденция за оригинална сватбена торта е тази, направена от тарталети. Те могат да бъдат подредени в желаната от младоженците форма и декорирани в цветове по желание. Модерните сватбени торти също могат да бъдат украсени с цветя. Точно както цялостния дизайн на една сватба, сватбената торта открива безкрайни възможности за въображението и собствения стил на младоженците. Бъдете себе си и изберете, или още по-добре, измислете своя уникална сватбена торта по поръчка, съветват от разказват от екипа Ресторант за Сватба Варна на Вила Марциана! Запитване Тел. 05102 3012