Red Bull Stratos – на живо в burgaski.com

2
Добави коментар
burgasdnes
burgasdnes

Публикувано на окт 8, 2012 в 11:24 PM · от burgaski.com 0 Red Bull Stratos – на живо в burgaski.com

Феликс Баумгартнер

Не един, а четири световни рекорда ще постави екстремният парашутист Феликс Баумгартнер на 9 октомври. С проекта Red Bull Stratos известният производител на енергийни напитки смята да докаже, че наистина „дава крила“ на смелите. Досега от височина 36,6 километра не е скачал никой в света.

Предишният рекорд от 31 000 метра на американеца Джо Китингър не е атакуван цели 51 години.

На 9 октомври от небезизвестния Розуел в Ню Мексико, австриецът Феликс Баумгартнер ще полети със своя стратосферен балон към покоряването на световния рекорд по парашутизъм. Не един, а четири рекорда има намерение да постави екстремният парашутист, с подкрепата на Red Bull. Това ще бъде най-голямата височина за полет с балон, свободно падане от най-голяма височина, най-голямото разстояние, изминато при свободно падане и истинската сензация: преминаване на звуковата бариера от човек, без летателен апарат! Предполага се, че при свободното падане от стратосферата, Баумгартнер ще има възможност да достигне скоростта на звука – 1 227,6 км/ч. и да я надмине. При изпитанията на оборудването през август, той скочи от около 30 000 метра и успя да регистрира скорост 864 км/ч., точно преди да отвори своя парашут. Проектът Stratos на Red Bull не е поредното безумие, целящо единствено слава. Събраните научни данни ще позволят да се разработи план за спасяване на космонавти при авария.

Екстремният парашутист ще достигне стратосферата за около 3 часа носен от балон, пълен с хелий. Костюмът му е също като на космонавтите, които се намират в открития Космос на около 350 км над главата му. След като отвори люка на капсулата и скочи, след 5 минути той ще бъде първият човек, надминал скоростта на звука.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО В BURGASKI.COM (09.10.2012 г., 15:00 ч.)
ПРЯКОТО ИЗЛЪЧВАНЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ В ПРОЗОРЕЦА ОТДОЛУ: