Волтова дъга овъгли работник в подстанция на ЧЕЗ

11
Добави коментар
mignews
mignews

56-годишен мъж загина, а 60-годишен е в тежко състояние в „Пирогов“, след инцидент, станал тази нощ в подстанция в бившя чугунолеярен завод в Ихтиман. От МВР съобщиха, че по първоначални данни, причината за инцидента в подстанция в Ихтиман е възникнала волтова дъга, при отстраняване на авария. На място е загинал един от служителите, който е на 56-годишна възраст, а другият пострадал е настанен в „Пирогов”.

Подстанцията не е собственост на ЧЕЗ или на НЕК, а е собственост на частна фирма, която се помещава в сградата на бившия завод. Около 01.40 часа е възникнала авария, и електрозахранването е било прекъснато. Двамата от служителите, които са отговаряли за отстраняването на аварията, са започнали работа. По първоначални данни, по време на отстраняването на аварията, е възникнала волтова дъга, в резултат на което на място е загинал един от служителите, а друг е пострадал.

На местопроизшествието е извършен оглед, и е образувано досъдебно производство. Пострадалият е с 90 % изгаряния, настанен в „Пирогов“, където лекарите се борят за живота му. По случая се води разследване.