Китай: 38 практикуващи Фалун Гонг арестувани, 15 осъдени на затвор

1
Добави коментар
adrian
adrian

Minghui кореспондент от Китай/Епохални Времена (Epoch Times)
21.11.2014

Tweet

Китай: 38 практикуващи Фалун Гонг арестувани, 15 осъдени на затвор

 

Масивни арести на практикуващи преследваната от китайския комунистически режим медитативна практика Фалун Гонг са били проведени на 25 февруари 2012 г., в провинциите Хебей, Ляонинг и Шандонг, съобщава китайскоезичният уебсайт Minghui. Повече от 100 практикуващи са били тормозени и десетки незаконно арестувани. Претърсвани са също и техните домовете…

Полицейските акции в трите провинции са били ръководени от служители на Комитет по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) и Управление 610 .Арестите са били извършени в най-малко 11 града: Шиджиаджуанг, Джинджоу, Тангшан, Баодинг, Кангджощ, Ботоу, Шуанхуа и Хандан (провинция Хебей); Ляоченг и Гаотанг (провинция Шандонг) и Хулудао (провинция Ляонин).

Само в Тангшан Сити са били арестувани 38 практикуващи, трима от които са били изпратени в трудови лагери, а 15 са осъдени на лишаване от свобода. Полицията и редица служители на комунистическата партия са заплашили практикуващите и техните семейства, както и техните адвокати.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Репресиите и преследването на практиката в КНР все още продължават и са придружени от арести, затвор и мъчения, които в редица случаи са с летален край. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг, Макао и Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…