Работни и защитни обувки и ботуши

1
Добави коментар
bga
bga

 

 

работни обувки, ботуши, боти, сабо и чехли

 

 

 

 

 

Задължителни ли са работните обувки

 

Някои хора задължително трябва да ползват работни обувки. Те са необходими например за градинари и фермери. Когато полива градината си, всеки ходи с галоши. Важно е работните обувки да са непромокоеми. Работниците във фермите пък задължително ходят с ботуши. Условията при работа с животни са тежки.

 

Калта и мръсотията са нещо обичайно във фермите. Практически ботушите се превръщат в неделима част от облеклото на всеки работещ. Рибарите също ползват ботуши. Те непременно трябва да не пропускат вода. Едва ли е възможно да се изброят всички професии, при които работните обувки са задължителни.

 

В много магазини се продават такива. Производството на всякакъв вид обувки е масово. Някои хора дори си ги изработват сами. Със сигурност те не са от най-удобните. Никой обаче не обича да си цапа обувките с кал, докато си полива градината. Така че работните обувки се превръщат в задължителен атрибут.

 

Но видовете работни обувки не се изчерпват само с галошите и ботушите. Такива носят и охранителите. Често пъти много от тях освен задължителната униформа трябва да обуват кубинки или обувки с висок ток. Различните професии изискват различно облекло. Обувките са важен елементо от него. 

 

Под „работни обувки” хората обикновено отнасят ботушите и галошите. Също и тези, които носят работниците в различните фабрики и заводи. Но едно е пределно ясно: много работещи се нуждаят от такива. В многобройните магазини за обувки няма как човек да не открие и работни. Ветеринарните лекари по селата също имат работни обувки. 

 

На много от тях постоянно им се налага да лекуват животни в битови условия. В тези случаи калта и боклука няма как да се избегнат. Ето как много професии просто не могат да се практикуват с какви да  е обувки. Който работи някоя от изброените длъжности, със сигурност се е убедил в истинността на това твърдение.