Как да си направим сайт за игри – безплатно! – 2

6
Добави коментар
paricahit
paricahit

Как да си направим сайт за игри – безплатно! – 2

Направете си безплатен сайт за игри!

Това е втората част на темата за направата на безплатен сайт за флаш игри. Приемаме, че всичко написано в първата част сте го изпълнили и вече имате готова инсталация на BP. Дотук беше най-лесното. Сега трябва да накараме това чудо да работи и да качим първите си стотина игри.                Разбира се, винаги може да си го купите всичко наготово, но така ще спестите пари и ще научите нещо наистина интересно.

Трябва ни темплейт и един плъгин. Всъщност ни трябват няколко плъгина, но за тях после. Темплейта е безплатен и може да го изтеглите от  >>  тук <<

Особено внимание отделете на плъгините в описанието на шаблона!

– MyScoresPresenter (recommended)

– BuddyPress (required) – трябва да го инсталирате ако имате WP, а не BP инсталиран;

– CubePoints (recommended)

– WP-PostViews (recommended) – Отчита колко пъти е видян даден пост, по този начин може да направите класация за най-играни игри.

– WP-PostRatings (recommended) – Дава възможност за определяне на рейтинг на отделните игри от играчите на сайта и по този начин да определяте най-добрите;
– WP-PageNavi (recommended) – Според мен задължителен, ако липсва няма да могат да се сменят страниците с игри или тагове и категории, ако имате повече от една.
– MyArcadePlugin Pro or MyArcadePlugin Lite (required) – този е най-важния и е задължителен. Може да си закупите пълната версия ако искате от тук:

Детайли >> тук <<!
Или да използвате безплатната версия, която може да свалите също от там, тя е с ограничени функции, но напълно работоспособна. След това ги качвате на хоста, активирате ги, и извършвате необходимите  настройки. Не забравяйте да се регистрирате и на https://www.mochimedia.com/, от където ще вземете вашият уникален издателски номер.

Съвет: Задайте разумно време за интервал между различните публикации, за да може да пренапишете описанието на различните игри. По този начин ще избегнете дублираното съдържание.

За да не ви е напразен целия труд може да изберете някоя рекламна мрежа. Най-добре, разбира се – гугъл адсенс, но ако поради някаква причина не можете да го ползвате – Epicgameads. Плащат по-малко, но редовно!

Ако сте направили всичко както трябва, резултата ще е подобен на това – Сайт за Игри!

Това е техническата част, от тук нататък следва кошмара – как да докараме трафик на нашият прекрасен сайт за игри!

 

Как да си направим сайт за игри безплатно – 1 част – тук!

Google

Categories:
Интернет  Tags:
Bp, Lt, направи си сайт, печели от сайт, сайт, сайт за игри