Вековният дъб в Скравена е финалист в конкурса „Дърво с корен 2012“

2
Добави коментар
elenkooo
elenkooo

+ |

14.10.2012г. 17:37 | Новини
Прочетена: 2161 |

На 26 септември 2012 г., журито на конкурса „Дърво с корен 2012“ разгледа всички 47 номинации, които получихме и след много труден избор определи десетте финалисти, от които ще бъде излъчен победителят. Тази година в журито участваха:

доц. д-р Веселка Тончева – Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН

Емилия Лисичкова – председател на Управителния съвет на платформа АГОРА

инж. Тома Белев – председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Зелени Балкани“

За да определите победителя в „Дърво с корен 2012“, гласувайте за вашия фаворит сред десетте финалисти в конкурса. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. То ще получи специализирана консултация и обгрижване за подобряване на състоянието му и ще получи правото да представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2013“, който ще се проведе следващата година.

Гласувайте за своя фаворит, като натиснете бутона „Гласувай“ под неговата снимка. Ще ви бъде поискан адрес на електронна поща, където ще получите интернет връзка за потвърждение на вашия вот. Гласът ви ще бъде отчетен само след като последвате връзката за потвърждение.

Фондация „ЕкоОбщност“ не толерира гласуването от временни електронни пощи, създадени само за целите на гласуването. При съмнение за злоупотреба, подозрителните вотове ще бъдат проверени повторно след приключване на гласуването и при липса на потвърждение, подадените от тях гласове ще бъдат анулирани.

Гласуването е активно от 1 до 31 октомври 2012 г. – гласувай тук

Местоположение: манастир „Св. Николай Чудотворец“, с. Скравена, общ. Ботевград
Възраст: 550 години
Вид: дъб
Номинирал: Симеонка Влайкова, Дамски клуб Inner Wheel, гр. Ботевград

Източник: balkanec.bg