Чопър, пистов или какъв байк да изберем?

5
Добави коментар
yApple

Краят на мотоциклетния сезон наближава, но запознатите с темата знаят, че именно сега е момента за смяна на байка или закупуването на нов. Какъв тип мотоциклет обаче да изберем. У нас изборът съвсем не е лош, просто всеки трябва да избере за себе си байк от коя категория му пасва най-добре.

Сега сме подбрали пет, примерни предложения на двуколесни от популярни сегменти, като в тази любопитна компилация има и едно четириколесно ATV. Освен него сме включили пистарка, чопър, скутер и дори ретро мотопед. С други думи сме се опитали да дадем идея за байк на хората с различни вкусове и предпочитания.

Започваме с привличане на вниманието на хардкор феновете на мотоциклетите или на тези, които се наричат рокери. Въпросният поръчков байк разполага с класически V-образен двуцилиндров двигател, огромна предна вилка и много хром. Повече за това поръчково изпълнение можете да видите тук.

 

Една голяма част от феновете на мотоциклети обаче не си падат по бавно оборотни Harley-Davidson-и. Това са т.нар. рейсъри, които изпитват удоволствие от бързи пистови мотоциклети като това Suzuki Gsxr, например. Подобни мотоциклети обаче са предназначени за хора с голям опит при двуколесните.

 

Ретро ценителите няма как да не обърнат внимание на добре запазените стари мотори и мотопеди. От тях решихме да ви покажем този Балкан 50, който днес е истинска класика, а на времето, през периода 1958-1975 година, се правеше в българския завод край Ловеч.

 

За тези, които харесват мотоциклетите, но се чувстват по-сигурни на четири колела са предназначени добре познатите ни ATV-та. Абревиатурата се „разшифрова“ като all terrain vehicle, което на практика е абсолютно вярно. С ATV можеш да преминеш почти навсякъде. Изборът ни падна върху ето това Kawasaki.

 

Най-рационалното двуколесно обаче си остава т.нар. скутер. Този вид мотоциклети е широко разпространен в Европа, а у нас набира все повече популярност. С кубатура до 50 кубика дори не е нужна специална книжка за мотоциклет. Тази Honda, например е идеалното градско превозно средство – стилно, икономично и шик.