Удължаване на коса | Всичко за косата – прически, удължаване с треси и кичури, козметика и бои за коса

2
Добави коментар
Dustywind
Dustywind

Зимата е сезон, в който косата рязко се дехидратира. Причината е студеното и ветровите време, което се оказва неблагоприятно за косъма. Често срещани проблеми са заплитане, изпръхнали крайща, наелектризиране, накъсване и др.
На пазара има много продукти, които да подхранят допълнително вашата коса. Едни от най-силните продукти за коса са така наречените ампули и концентрати. Те са значително по-силни от обикновените маски и балсами са коса и благотворните им съставки са концентрирани. Ампули може да намерите за всякакъв проблем-косопад, дехидратация, накъсване, липса на блясък и тн. Не липсва и разнообразие от марки, които предлагат подобни продукти. В тази статия ще ви запозная с моите любими ампули. Всички са от професионални линии на различни брандове-лидери в професионалната козметика за коса. Сигурно някой от вас се чудят защо в блога обръщам внимание само на професионална козметика. Не е снобарство, просто в годините на грижа съм разбрала, че наистина те най-добре влияят на силно изтощената и редовно блондораната ми коса. За всяка друга коса, която не е така жестоко и безмилостно третирана като моята, може би биха допаднали и продукти от масовата козметика, предлагани на пазара.

И така ето и някои от ампулите, които наистина се отразяват чудотворно на моята коса. Ползвам ги както за моята, така и за екстеншъни, като за тресите не ми идват особено меродавни, поради факта че трябва да сложа 2 ампули само за тях.

Ботокс ампула на Лореал професионал – ампулата заздравява и уплътнява косата. Косъмът е загладен, плътен и жилав. След тази ампула косата ми запазва формата,както е стилизирана. Не се начупва след спане и седи, точно така както съм я изсушила.Ефектът се запазва до 7-8 измивания. По препоръка на производителя би трябвало след нея да се ползва ботокс запечатваща маска. Лично аз не я ползвам, а замествам с друга маска на протеинова основа. За мен лично запечатващата маска е маркетинков трик с цел да купите и маската. Ползвала съм ампулата и с нея и не я намирам за жизнено необходима. Освен това маската се предлага само в големи разфасовки, което не излиза изгодно, при положение че ампулата се слага веднъж на месец. Лично аз ползвам ампулата веднага след боядисване.Ориентировачната й цена е 5-6 лева.

Цялата линия на Loreal Professional Fiberceutic

 

 Ампула Renew C – това е една от любимите ми ампули. Ползва се преди шампоан.Целта и е да омекоти косата и да заглади кутикулата на косъма. След нея косата е перфектно пригладена и с изключителен блясък. Ползвам я с неутрални,леки шампоани и маски след това. Минус е, че трудно се намира на пазара, а има слухове и че бранда ще я спре от производство. Съветът ми към всички, които обичат да експериментират е да я пробват и при желание да се запасят с нея. Аз лично си пазя няколко бройки и ползвам са специални случай, в които искам косата ми наистина да изглежда перфектно.

 

 Буустери и ампули концентрати на Керастас

Това вече е хай клас амплула. Марката предлага 4 вида ампули, които могат да се комбинират с 4 вида буустера. Идеята е комплексна и ударна грижа едновремнно в две посоки,като ампулата е от първостепенно значение, а буустера допълнение. Ампулите работят в 4 посоки – заздравяване (зелена ампула и буустер), дълбоко хидратиране(оранжева ампула и буустер, запазване на цвета (розова ампула и буустер) и уплътняване (лилава ампула буустер)

Например:
Хидратация-заздравяване
Заздравяване-уплътняване и тн. и тн.
На официалния сайт на марката има специялен тест, при който отговаряйки на въпроси, може да разберем коя е най-добрата комбинация към моментното състояние на косата. Ето и линк, където може да направите теста. http://www.kerastase.co.uk/_en/_gb/minisites/fusio-dose/diag.aspx Ако някой се затруднява с някой от въпросите, нека да пише по долу в коментарите, за да можем да го изясним.

Лично аз съм използвала 3 вида комбинации

Зелена ампула-оранжев буустер
Оранжева ампула-лилав буустер
Оранжева ампула-зелен буустер

От всички най-много харесвам първата. Тя прави наистина добър баланс между здравина на косъма и хидратация-два много сериозни проблеми при моята коса.
Терапията и ампулата са наистина много добри и ефективни при накъсване на косъма. Сериозен минус е, че ампулите не са евтини. Цената за ампула е около 13 лв, а цена на буустер около 7 лв.

Това са най-често използваните ампули от мен. Редувам ги като средно на 2 седмици слагам някоя от тях. Благодарение на тях поддържам косата си здрава, макар да я изрусявам и третирам редовно.

За повече въпроси не се притеснявайте да оставите коментар. Ще прочета мненията и ще отговоря на всички!

Етикети:Лореал, ампула за коса, ботокс за коса, буустер керазтас, loreal professional, реню ц, renew c