Днес+ :: Петър Чех: Помня добре онова 6:0 срещу България, сега ще сме доволни просто на победа

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Петър Чех: Помня добре онова 6:0 срещу България, сега ще сме доволни просто на победа

15.10.2012 21.53

Капитанът на чешкия национален отбор по футбол Петър Чех се изказа много ласкаво за българския тим, преди срещата между двата състава от световните квалификации, във вторник в Прага.

„Имам всичката нужна информация за България. Готов съм,“ категоричен бе Чех на пресконференцията преди утрешния двубой. „Надявам се това да се види и на терена.“

Според Чех България има опасни атакуващи футболисти, и спомена имената на Ивелин Попов, Георги Илиев и Георги Миланов. „В нападение българите са организирани и имат трима-четирима много добри футболисти, които се справят отлично, и са много опасни на контраатака,“ коментира вратарят на чехите.

„Те умеят да държат топката, и да създават голови ситуации. Стрелят доста и от разстояние. Тези елементи видяхме в мачовете им дотук, и не мисля, че срещу нас ще изпробват нещо по-различно,“ добави Чех.

Той обаче е сигурен, че Чехия знае как да неутрализира силните страни на България, за да стигне до желаната победа. Преди 11 години той бе резерва в кошмарния за нас мач, загубен с 0:6, в дебюта си за националния отбор. Три години по-късно Чех играе едно полувреме при победата на своя тим с 3:1.

„Помня добре, че срещу България бе първият ми мач за националния отбор. Бях на пейката, като замествах Лади Майер, който се бе контузил преди срещата. Българите се пречупиха психически след втория гол, и тогава ги разбихме,“ споделя спомените си Чех.

„Сега ще сме доволни на каквато и да е победа. Най-важни са трите точки, и ако ги вземем, ще сме в отлична позиция в квалификациите,“ завърши Петър Чех. /Gong.bg

Днес+