Защо да си направим домашна маска за коса

28
Добави коментар
velkoto
velkoto

Девет причини да си направим домашна маска за коса

Всички знаем колко важни за здравето и красотата на косата ни са маските. Не можем да очакваме, че ако само измиваме косата си с шампоан, тя ще ни радва с блестящ и здрав вид. Затова е важно поне два пъти месечно да си правим маска за коса, като предимството на това да си я направим вкъщи е, че рецептите са лесни, продуктите са достъпни, а получените резултати са повече от отлични.

Ако досега не сте опитвали да ползвате маска за коса или пък ви е домързяло да отделите време за такава процедура, то може би тази статия ще ви помогне да се решите и да предприемете тази стъпка. Косата ви пък ще се отблагодари като изглежда по-добре, по-здрава е и е по-приятна на допир, тъй като ще сте я подхранили в дълбочина. Ползвайте маска за коса поне два пъти месечно и ще имате редица поводи да се чувствате по-щастливи и доволни, като например:

1. Процедурата е проста
Не е необходимо специално оборудване , а само няколко найлонови торбички или стара шапка за баня, за да увиете косата си, след като сте я намазали с маската. Крайният резултат също се забелязва веднага, а резултатите са трайни. Освен това знаете, че не е необходимо да се тревожите за косата си поне още две седмици, когато ще повторите процедурата.

2. Косата изглежда по-добре
След като направите домашна маска за коса, резултатът винаги е хубава коса с повече блясък, здравина и мекота, така че можете да се чувствате доволни, че сте направили нещо за себе си и това да ви направи по-уверени и щастливи.

3. Съставките са лесни за намиране
Всяка една от съставките на домашните маски за коса, може да се открие в кухнята или в най-близкия до дома ви супермаркет. В повечето рецепти се включват съставки като зехтин, кисело мляко, мед и лимон, които са изключително лесни за намиране, където и да живеете.

4. Отнема малко време
Самият процес на приготвяне на домашна маска за коса не отнема повече от 15 минути. Също така можете да седите с нея, колкото време желаете, като ако бързате времето може да се съкрати до 15 минути, особено ако сложите и вълнена шапка и загреете със сешоар.

5. Пестите пари
Фактът, че приготвяте домашни маски за коса, означава че не се налага да ходите на фризьор и да плащате големи суми за специални процедури, когато основните активни съставки в тях можете да откриете в кухнята си.

6. Качество на съставките
Това, че сами правите своята маска за коса, означава че избягвате химикалите и консервиращите вещества в готовите маски, а също така ви гарантира, че сте напълно наясно със състава и произхода на съставките, които ползвате, така че контролирате целия процес от смесването до престоя.

7. Отпускащ ефект
Времето, в което оставяте маската да действа е много подходящо да се отпуснете и да се насладите на нещо, което обичате. Така че, маската за коса може да е много удобно оправдание да отделите малко време за себе си и просто да се отпуснете без да мислите, за останалите си задължения или пък да си направите маникюр или педикюр, така че да оползотворите минутите максимално пълноценно.

8. Лесно се прави
Повечето домашни маски за коса се правят изключително лесно, а и има множество рецепти, които да изпробвате, за които не са необходими много съставки. Понякога може да ви е необходим блендер или пасатор, но повечето пъти е достатъчно да разбъркате много добре на ръка. Също така, тъй като повечето съставки се намират във всяка кухня, няма да ви се налага да ги купувате специално и да се притеснявате за съхранението им.

9. Лесно нанасяне
Самото нанасяне на домашната маска не отнема много време и е също толкова лесно, колкото и да си сложите балсам, но предимствата на маската са, че тя подхранва косата в дълбочина и е много по-ефективна като терапия.

Резултатите, които постигате със своята домашна маска за коса са забележителни и е много лесно да ги задържите, тъй като просто трябва да отделите малко време на всеки две седмици. Съставките са лесни за намиране, дори ако не разполагате с тях точно в момента, евтини са и ще спестите много време и пари, които бихте отделили, ако посетите във фризьорски салон.