10 любопитни факта за дупето

20
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 16.10.2012

Голямо и сочно или малко и стегнато дупе? Без значение от личните ни симпатии и собствените ни дадености, задните части са се превърнали в център на всеобщо внимание и се радват на особен интерес в почти целия свят. Извън чистата естетика има дори хора, които са стигнали дотам да превърнат дупето си в трамплин за своя бизнес. Преди години латино дивата Дженифър Лопес застрахова за милиони долари тази най-ценна за нея част от тялото, а наскоро подобна инвестиция направи и поп иконата Кайли Миноуг. Впрочем добре оформеният ханш вълнува не само мъжете, но и жените. При избора на партньор жените заявяват, че харесват стегнат задник, силни бедра и висок ръст. Ето още 10 любопитни факта за дупето.

Виж още: 10-те нации с най-надарените мъже в света 10 типа разтърсващи женски оргазми

1. Дупето – символ на еволюцията Колкото по-окръглен е ханшът, толкова по-високо е човек в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш „се е оформил“ преди 3-4 млн. години, когато хората окончателно проходили на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

2. Виновни са гените С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там, където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там, където доминират червените, те се радват на стегнат и вирнат задник в младини, но за съжаление в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на сушена слива.

3. Голямо дупе = голямо внимание През 1804 г. естествоизпитателите Перон и Лесер описват племе в Южна Африка с фантастична хипертрофия на задните части – до около 2 м диаметър. И естествено – колкото по-голям бил задникът, толкова повече интерес сред мъжете от племето предизвиквал.

4. Дупето в Древността В Древна Гърция жените с хубав задник се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството. Всъщност повишеният интерес към нежните създания с прекрасни задни части е съществувал още в Древността. Смята се, че мъжкият интерес към женските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

5. Изкуството на красивото дупе В Персия имало цяло направление в изкуството, посветено на задните части. Изкусни ковачи създавали ковчежета в тази неподлежаща на объркване форма, а в Намибия им посвещавали храмове.

6. Дупето като оръжие В Шотландия смятали, че задните части са оръжие, което праши и показва презрението към врага. Може би затова са измислили шотландската поличка – килт.

7. Две истини и една грешка Шамар по задника е най-популярното телесно наказание. То се родило благодарение на две верни забележки и една грешна. Грешката е, че задникът се смятал за малоценно и пренебрежително място. Верните са: първо – високата чувствителност на тази зона с много нервни рецептори, и второ – точната представа, че тази зона може да поеме умерена доза физическо въздействие без вредни последици за здравето.

8. Киното и голото дупе Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва гол задник на киноекрана.

9. Офисът и голото дупе 11% от щатските копирни машини чупят хора, които се опитват да направят копие на задника си.

10. ДНК, пръстов отпечатък и задни части Линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

Коментари

коментар(а)